Sibiu: Dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu covid-19 legați de paturi și sedați

Stan Filon 08.03.2021, 15:41
Sibiu: Dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu covid-19 legați de paturi și sedați

Scandalul de la Secția de ATI Spitalului Județean din Sibiu ajunge pe masa procurorilor iar acuzațiile sunt unele extrem de grave! Procurorii s-au autosesizat, după ce publicația locală Turnul Sfatului a publicat un articol șocant, având ca sursă un angajat al respectivei secții. Procurorii au deschis imediat un dosar de omor!

Dosar penal pentu omor la Secția ATI Sibiu! Pacienții se pare că erau uciși cu intenție

Potrivit articolului respectiv, pacienții bolnavi de coronavirus sunt sedați și de multe ori intubați fără a fi nevoie! Sunt legați de pat și au răni la mâini. Acest lucru se întâmplă deoarece medicii și asistentele nu vor să mai audă pacienți care se vaită, așa că îi sedează și-i intubează. Iar pacienții mor pe capete la Sibiu!

La secția de ATI din Sibiu au fost înregistrate printre cele mai multe cazuri de deces de coronavirus. Nu mai puțin de 71, 51% dintre pacienți au murit, iar situația s-a complicat în ultima perioadă, procentul ajungând la 75,76%. Acum s-a aflat și care este, de fapt, motivul!

Dosar penal pentu omor la Sectia ATI a Spitalului de Urgenta Sibiu
Dosar penal pentu omor la Sectia ATI a Spitalului de Urgenta Sibiu

”Un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare”

Sursa citată de Turnul Sfatului spune că pacienții cu insuficiență respiratorie nu trebuie să fie sedați, deoarece sunt condamnați astfel la moarte! ”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, povestește sub anonimat Domnul S,  cadrul medical, pentru publicația sibiană Turnul Sfatului.

În plus, medicii cu experiență nici măcar nu intră în secția de ATI, potrivit sursei citate. Sunt trimiși numai medici rezidenți, care aplică același tratament la toată lumea. Nu se șine cont de stadiul bolii, nu se ține cont de celelalte boli pe care le au pacienții. Pur și simplu primesc același tratament! Mai mult, pe șeful secției ATI nici nu l-a văzut de două ori la față! ”Pe șeful ATI nici nu cred că l-am văzut de două ori în viața mea”, mărturisește Domnul S.

”Intenționat nu s-a dat tratamentul adecvat”

După apariția articolului și după ce s-a aflat ce se întâmplă, de fapt, la Spitalul de Urgență Sibiu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat luni pentru Europa FM că parchetul va deschide dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu COVID din secția de terapie intensiva a Spitalului Județean Sibiu.

”Având în vedere articolul din Turnul Sfatului, vom deschide un dosar cu privire la infracțiunea de omor. Urmează ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză”, a declarat Ion Veștemean.

G4Media.ro citează surse care spun că procurorii verifică modul în care au decedat anumiți oameni bolnavi de COVID la Sibiu, existând suspiciuni că intenționat nu s-a dat tratamentul adecvat și s-a ajuns la unele decizii medicale.

Urmăriți Impact.ro și pe