Se carantinează sau nu Capitala de Paşte? Vlad Voiculescu tocmai a făcut anunţul

Stan Filon 14.04.2021, 09:58
Se carantinează sau nu Capitala de Paşte? Vlad Voiculescu tocmai a făcut anunţul

Au apărut diferite zvonuri care spun că Bucureștiul va fi carantinat de Paște! Printre cei care au contribuit cumva la aceste zvonuri a fost și secretarul de stat Andreea Moldovan, care a semnat un ordin foarte important despre care se pare că nu știa nimeni. Acesta prevede noi criterii după care se vor carantina localitățile din România.

S-a aflat dacă se carantinează sau nu Capitala de Paște

Mulți români, printre care se pare că se numără și premierul Florin Cîțu, au rămas surprinși când au auzit că s-au schimbat criteriile de care se ține cont atunci când se decide ca o localitate din România să intre în carantină. Nimeni nu a precizat nimic despre acest ordin, iar autoritățile au fost puse în fața faptului împlinit, când au aflat din Monitorul Oficial de noile criterii.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi 24 că nici premierul Florin Cîțu nu a știut nimic despre aceste modificări care vor arunca în aer coaliția aflată la guvernare. S-a speculat faptul că Bucureștiul ar putea intra în carantină de Paște, după noile criterii.

Se carantineaza sau nu Capitala de Paste
Se carantineaza sau nu Capitala de Paste

Ministrul Sănătății a venit cu precizări

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a văzut nevoit să vină cu precizări foarte importante pentru a lămuri situația. „Bucureștiul NU se carantineaza de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook, în noaptea de marţi spre miercuri.

Potrivit Ordinului publicat deja în Monitorul Oficial, nivelul de testare pentru COVID devine factor principal de care se va ține cont atunci când se va impune carantinarea unor localități din România, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Astfel, unele localități ar putea intra mai ușor în carantină, care s-ar putea întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...