Vizita Prințului Charles în România. Ce are pe agenda de astăzi moștenitorul britanic, după primirea de la Cotroceni

Iancu Andreea 25.05.2022, 17:36

Vizita oficială a Principelui de Wales scrie o nouă filă în istoria regalității și relațiilor dintre moștenitorii coroanelor. Astăzi, fiul Reginei Elisabeta a Marii Britanii a ajuns la București, fiind întâmpinat de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Ulterior, agenda de astăzi a moștenitorului tronului Regatului Unit va marca și alte vizite oficiale.

Prințul Charles a ajuns în România și a fost întâmpinat de președintele Iohannis. Ce au discutat cei doi oficiali

Fiul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost primit cu formalitățile necesare, vizita sa în România debutând la Palatul Cotroceni, unde președintele Klaus Iohannis l-a întâmpinat. De asemenea, oficialul Casei Regale britanice a fost primit și la Palatul Victoria de către premierul Nicolae Ciucă. Ulterior, Prințul Charles trebuie să urmărească agenda sa, chiar la acest moment fiind primit la Palatul Elisabeta de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort Radu.

În cadrul vizitei la Palatul Cotroceni, președintele a transmis un mesaj de felicitări pentru Alteța Sa Regală cu ocazia Jubileului de Platină al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Totodată, Klaus Iohannis a menționat și relațiile bilaterale excelente dintre cele două state, alături de parteneriatul strategic româno-britanic. Pe de altă parte, președintele României l-a informat pe Prințul Charles despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților din teritoriul afectat de război.

Vizita Prințului Charles în România
Principele de Wales și președintele Klaus Iohannis, în cadrul vizitei de la Cotroceni

„Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu Alteța Sa Regală Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice”, a transmis Administrația Prezidențială, în urma vizitei oficiale.

Prințul Charles a fost primit miercuri de către Principesa Margareta, Custodele Casei Regale a României, care, în mod protocolar, se află pe același nivel cu Regina Elisabeta a Marii Britanii. Înainte de intrarea în Palatul Elisabeta, Principele de Wales a primit onorul din partea Brigăzii 30 Gardă și al Jandarmeriei Regale, unde vor servi un ceai. Ulterior, Prințul Charles va vizita un centru pentru refugiați, organizat la Romexpo. Aici, el va fi însoțit de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Moștenitorul coroanei britanice, un fan al țării noastre. O vizitează frecvent din 1998

Principele de Wales vizitează frecvent România, încă din 1998, legăturile dintre moștenitorul Coroanei britanice și țara noastră fiind unele strânse de mulți ani. În plus, și Familia Regală a României participă anual la vizitele private sau oficiale organizate la reședința Reginei Elisabeta.

Prințul Charles deține două proprietăți în România, una în Valea Zălanului, județul Covasna, deschisă pentru vizitare turiștilor, iar o alta în satul Viscri, în județul Brașov. În cazul casei de la Viscri, Prințul Charles a fondat și sediul Fundației Principele de Wales, unde este deschis un centru de pregătire de care beneficiază ucenici, meșteri artizani, studenți și arhitecți din toată țara.

Sursă foto – Inquam/Octav Ganea

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...