Regina Elisabeta a II-a, transformată într-o păpușă Barbie în ediție limitată, cu ocazia Jubileului de Platină. Detaliile speciale ale jucăriei. Foto

Ana Anitoiu 21.04.2022, 17:14

Regina Elisabeta a II-a a fost transformată într-o păpușă Barbie în ediție limitată, cu ocazia Jubileului său de Platină. Jucăria ce o reprezintă pe suverana Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost realizată de compania americană Mattel și include câteva detalii speciale.

Păpușa Barbie ce o reprezintă pe Regina Elisabeta a II-a, detalii speciale

Regina Elisabeta a II-a, care împlinește, joi, 21 aprilie, vârsta de 96 de ani, a fost celebrată prin fabricarea unei păpuși Barbie în ediție limitată. Jucăria de colecție a fost făcută de compania Mattel, care a acordat o mare atenție detaliilor.

Păpușa Barbie care o reprezintă pe Regina Elisabeta a II-a poartă o diademă modelată după celebra tiară a Reginei Maria, pe care actuala suverană a Regatului Unit a purtat-o în ziua nunții ei cu prințul Filip, care a decedat anul trecut, la vârsta de 99 de ani.

Îmbrăcată cu o rochie de culoarea fildeşului, păpușa Barbie tribut pentru Regina Elisabeta a II-a este accesorizată cu o panglică albastră decorată. Una dintre decorații este funda roz pe care suverana a primit-o de la tatăl ei, Regele George al VI-lea, și una de un albastru pal, pe care a primit-o de la bunicul ei, Regele George al V-lea.

A fost anunțat că păpuşa-tribut, prezentată într-o cutie inspirată din Palatul Buckingham, va fi vândută în magazinele Harrods, Selfridges şi Hamleys din Londra și pe Amazon înaintea festivităţilor prilejuite de Jubileul de Platină ce sunt programate pentru începutul lunii iunie. Site-ul companiei Mattel a anunțat că stocul este epuizat. Prețul afișat era de 75 de dolari americani.

Regina Elisabeta a II-a, transformata intr-o papusa Barbie
Papusa Barbie tribut pentru Regina Elisabeta a II-a

O altă păpușă-tribut pentru Regina Elisabeta a II-a, refuzată de mama ei

Aceasta nu este singura păpușă-tribut ce a fost făcută pentru Regina Elisabeta a II-a. Prima a fost realizată când suverana era o prințesă în vârstă de trei ani. Pe atunci, nici nu se punea problema ca ea să ajungă la tron, deoarece Casa Regală britanică ar fi trebuit să fie condusă de unchiul ei, Regele Eduard al VIII-lea al Regatului Unit.

Însă, acesta a abdicat pentru a se putea căsători cu celebritatea mondenă americană Wallis Simpson, astfel că la tronul britanic a ajuns tatăl Reginei Elisabeta a II-a, Regele George al VI-lea al Regatului Unit, căruia i-a urmat ea, la moartea lui, în 1952, când avea 26 de ani.

Păpușa ce o reprezenta pe Regina Elisabeta a II-a la vârsta de trei ani are ochi albaștri și păr scurt, blond, și este îmbrăcată cu o rochie cu volane. Însă, când a văzut prototipul, mama ei, Regina Mamă Elisabeta, a refuzat să aprobe producția jucăriei la scară largă, motivând că o arăta pe fiica ei „prea grasă”.

Un exemplar al acestei păpuși, cu înălțimea de 40 de centimetri, tribut al Reginei Elisabeta a II-a la vârsta de trei ani, cu eticheta originală, a fost estimat la 40.000 de lire sterline, adică la aproximativ 48.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe