Vitali Klitschko apără Kievul cu arma în mână și a împușcat șase soldați ruși. „Cineva vrea să vină la noi acasă și să ne fure viitorul”

Sorin Barbu 04.03.2022, 11:56
Vitali Klitschko apără Kievul cu arma în mână și a împușcat șase soldați ruși. „Cineva vrea să vină la noi acasă și să ne fure viitorul”

Frații Klitschko nu au stat pe gânduri și au ieșit pe stradă să apere Kievul de atacul armatei ruse. Vitali, primarul capitalei Ucrainei, a dezvăluit că a participat la o acțiune și chiar a reușit să împuște mai mulți inamici. Operațiunea ar fi avut loc acum câteva zile.

Frații Klitschko, apărătorii orașului Kiev

Frații Klitschko sunt foarte apreciați în Ucraina. Au fost mereu în prim-plan și au cerut ajutor internațional, iar vorbele lor i-au îmbărbătat și încurajat pe locuitorii din Kiev, greu încercați de atacul forțelor armate ruse.

Vitali și Wladimir Klitschko au mers chiar mai departe și au dezvăluit că ar fi participat la o acțiune la finalul căreia au reușit să oprească mai mulți soldați ruși care reușiseră să intre în oraș cu gândul unor sabotaje sângeroase. Vitali a povestit chiar că a reușit să ucidă câțiva atacatori.

„A avut ceva succes (n.r. operaţiunea), dar ei ne vânează. Stau ascunşi cu puştile cu lunetă şi chiar acum vreau să fac un anunţ, nu are nimeni voie să iasă din casă.

În primul rând, ne pasă de viaţa oamenilor noştri şi, pe de altă parte, încercăm să-i vânăm pe aceşti oameni (n.r. pe militarii ruşi infiltraţi în Kiev) şi este mult mai uşor dacă nimeni altcineva nu e pe stradă.

Am ucis câţiva, cred că vreo 6 oameni, noaptea trecută (n.r. în week-end-ul trecut)”, a primarul orașului Kiev pentru Sky News.

Populariatatea de care se bucură frații Klitschko ar fi atras atenția conducătorilor de la Kremlin, iar în presă au apărut informații potrivit cărora s-ar fi încercat asasinarea lor și a președintelui Zelenski.

Surse din armata din Ucraina susțin că atentatul ar fi eșuat, după ce mai mulți oameni din FSB, Serviciul de Contrainformații al Rusiei, nemulțumiți de deciziile lui Vladimir Putin, ar fi dat informații despre identitatea și locul atacatorilor.

Rusia și Ucraina au intrat în ziua a noua de război, iar negocierile dintre cele două părți nu au adus decât progrese minore.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe