Frații Klitschko, un nou mesaj emoționant din mijlocul Kievului asediat de ruși. „Suntem pregătiți să murim! Voi ce ați face, dacă cineva ar vrea să vă ia casa?”

Sorin Barbu 03.03.2022, 13:21
Frații Klitschko, un nou mesaj emoționant din mijlocul Kievului asediat de ruși. „Suntem pregătiți să murim! Voi ce ați face, dacă cineva ar vrea să vă ia casa?”

Frații Klitschko au cerut din nou ajutor internațional pentru Ucraina, țară care a intrat deja în a opta zi de război cu forțele din Federația Rusă. Cei doi foști pugiliști au acordat un interviu pentru BBC, din orașul Kiev, în care au spus că sunt gata să moară pentru a-și apăra casa.

Frații Klitschko, gata de sacrificiu

Frații Klitschko sunt, alături de președintele Zelenski, printre cei mai apreciați oameni din Ucraina. De când a început războiul, civilii și militarii găsesc în vorbele și gesturile lor puterea și curajul a de merge mai departe și de a nu renunța în fața unui adversar redutabil.

Simpatia de care se bucură foștii campioni mondiali i-au transformat în ținte, iar presa a anunțat că se află pe „lista neagră” a Rusiei. Au existat zvonuri că s-a încercat asasinarea lor și a președintelui Zelinski, dar că atacatorii ar fi fost descoperiți și lichidați. Informațiile ar fi venit din Rusia, de la unele persoane din serviciul secret FSB, care nu ar fi deloc mulțumite de politica lui Vladimir Putin.

Vitali Klitschko și fratele său mai mic, Wladimir Klitschko au spus mereu că nu vor să plece din Kiev și că vor lupta cu arma în mână, deși nu au pregătire militară. Au vorbit din nou despre această dorință a lor într-un interviu acordat BBC.

„Suntem pregătiți să murim pentru țara noastră și pentru familiile noastre, pentru că este casa noastră. Nu ne pasă cât de puternică e armata Rusiei, suntem pregătiți de luptă. Stăm în fața uneia dintre cele mai puternice armate ale lumii. Ne apărăm familiile, orașul, țara și viitorul.

Este o mișcare patriotică uriașă în momentul de față. Oameni bătrâni, vă puteți imagina? Doctori, actori, mulți profesioniști care nu s-au așteptat niciodată că se vor lupta, că vor avea arme în mâini. Sunt pregătiți de luptă și asta e minunat”, a declarat Vitali Klitschko.

„De ce să plecăm? Aici este casa noastră! Voi ce ați face, dacă cineva ar vrea să vă ia casa? Sunt convins că ați apăra-o!” l-a completat și Wladimir.

https://twitter.com/i/status/1499044705560150024

Vitali Klitschko este primarul Kievului, capitala Ucrainei, din anul 2014. Fratele său s-a înrolat în Armata de rezervişti a Ucrainei la începutul acestei luni.

 

Urmăriți Impact.ro și pe