Viscolul lovește în plin România astăzi, 14 decembrie. Începe să ningă în 11 județe

Mihnea Tălău 14.12.2022, 13:16
Viscolul lovește în plin România astăzi, 14 decembrie. Începe să ningă în 11 județe

Iarna își face simțită prezența. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de ninsori viscolite, valabilă până joi dimineaţa în 11 judeţe, precum şi o informare de precipitaţii mixte şi polei ce vizează restul regiunilor.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben

Meteorologii anunță că răcirea vremii este una semnificativă, cu valori mai scăzute față de cele normale la această dată, iar la munte va ninge. În celelalte regiuni sunt așteptate precipitații mixte.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt – Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

În intervalul 14 decembrie, ora 18:00 – 15 decembrie, ora 8:00, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilităţii. Se va depune strat de zăpadă şi vor fi rafale de 70 – 90 km/h. Îndeosebi în prima parte a nopţii va ninge moderat cantitativ şi local se va depune strat de zăpadă în vestul şi nord-vestul Olteniei, precum şi în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55 – 60 km/h.

Iarna își intră în drepturi în România

Cum va fi vremea la București

Tot în perioada 14 decembrie, ora 18:00 – 15 decembrie, dar până la ora 10:00, va fi în vigoare o informare de precipitaţii mixte şi depuneri de polei în jumătatea sudică a teritoriului şi pe arii mai restrânse. În rest, temporar, se vor semnala precipitaţii mixte în Oltenia, sudul Banatului şi în nordul Munteniei şi predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni.

Meteorologii ANM anunță că pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 10 – 15 litri/mp, îndeosebi în sud-vest.

În Capitală, în intervalul 14 decembrie, ora 18:00 – 15 decembrie, ora 10:00, va ploua temporar, iar cerul va fi mai mult noros. Dimineața vor mai fi condiții de ceață, iar în cursul nopții vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 2 – 3 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...