Virgil Popescu, veste importantă din Kazahstan. România va beneficia de sprijin pentru securizarea aprovizionării cu petrol

Elena Avramescu 07.10.2022, 13:21
Virgil Popescu, veste importantă din Kazahstan. România va beneficia de sprijin pentru securizarea aprovizionării cu petrol

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se află în Kazahstan, într-o scurtă vizită, alături de ministrul Muncii, Marius Budăi. Acolo au fost purtate mai multe discuții, unde s-a stabilit faptul că autorităţile din Kazahstan vor acorda României tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol şi alte produse derivate.

Autorităţile din Kazahstan asigură României sprijin pentru securizarea aprovizionării cu petrol

„Alături de Bolat Akchulakov, ministrul Energiei din Republica Kazahstan, din calitatea de co – preşedinţi, am prezidat astăzi lucrările celei de-a 16-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale româno-kazahe. În cadrul sesiunii plenare am semnat documentele prin care am căzut de acord să intensificăm relaţiile bilaterale şi comerciale dintre cele două state, în mai multe domenii esenţiale.

Vom colabora în domeniul energiei şi, totodată, am primit asigurări că vom avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol şi produse derivate”, a spus Virgil Popescu.

La această întâlnire s-a mai discutat şi despre cooperarea în energie, domeniul economiei, comerţului şi investiţiilor, transporturilor, agriculturii, protecţiei mediului, dar şi în sectorul financiar.

„Am transmis că ţara noastră doreşte să extindă cooperarea cu Kazahstanul şi să acţioneze pentru consolidarea relaţiilor comerciale, investiţionale şi economice, în special prin încurajarea participării reciproce la investiţii în proiecte comune şi prin organizarea şi atragerea companiilor în forumuri de afaceri din ambele ţări, pentru promovarea climatului economic şi oportunităţi de cooperare”, a adăugat oficialul guvernamental.

La discuții au mai participat și George Niculescu, secretar de stat, Ministerul Energiei, Horaţiu Clepan, secretar de stat, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Adrian-George Foghiş, secretar de stat, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, şi alţi specialişti.

Cati bani plateste pe luna la energie ministrul Virgil Popescu
Cati bani plateste pe luna la energie ministrul Virgil Popescu

Soluția propusă de Virgil Popescu pentru la iarnă

Virgil Popescu i-a sfătuit pe români să se îmbrace mai gros în casă în loc să pornească instalaţia de încălzire, aceasta fiind soluția la care recurge și el. Astfel că ministrul Energiei a precizat că poartă blugi în locuință, indiferent de anotimp. Mai mult decât atât, oficialul a spus că nu a purtat niciodată pantaloni scurţi.

„Nu stau la 20 de grade, pe la 22-23 de grade mă simt bine, trebuie să recunosc. Nici mai sus, dar nici la 19 grade. Oamenii trebuie să aibă temperatura cât consideră că au nevoie, unii sunt mai friguroşi, unora nu le place căldura, nu pot sta la o anumită temperatură”, a declarat ministrul Energiei.

Înafară de Virgil Popescu, și ministrul Energiei din Elveția le-a propus cetățenilor acestei țări să facă duș în doi pentru a economisi energie. În plus, Simonetta Sommaruga le-a mai recomandat elvețienilor să reducă încălzirea în case, să stingă luminile după încetare programului de lucru, dar și să scoată din priză aparatura electronică.

Însă aceste declarații au reușit doar să stârnească amuzamentul, cu toate că politiciana a precizat că propunerea sa este cât se poate de serioasă și ar trebui să fie luată în considerare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...