Virgil Musta, declarație îngrijorătoare despre rata infecțiilor de Covid-19. Ce a declarat medicul

Andreea Bisinicu 05.10.2020, 18:37
Virgil Musta, declarație îngrijorătoare despre rata infecțiilor de Covid-19. Ce a declarat medicul

Alertă în România! Doctorul Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că rata infectărilor crește pe zi ce trece. Medicul spune că toate persoanele care prezintă simptome sunt testate de COVID-19.

Ce spune Virgil Musta despre rata infecțiilor de Covid-19

Medicul Virgil Musta avertizează românii să nu ia lucrurile în glumă și să se protejeze cât se poate de mult, să poarte masca în spațiile publice și să nu intre în contact cu persoanele pozitive de coronavirus. Cadrul medicat a specificat că testele sunt folosite pe toate persoanele care prezintă simptome de COVID-19.

Mai mult, se pare că, acum, transmiterea la nivel comunitar este mult mai mare ca înainte.

Virgil Musta, declarație îngrijorătoare despre rata infecțiilor de Covid-19. Ce a declarat medicul
Dr. Virgil Musta participa la o coferinta de presa in cadrul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, Timis, Sambata 18 Iulie 2020, Inquam Photos / Cornel Putan

„Această valoare mare este încadrată în trendul pe care îl avem în ultimul timp, anume trendul ascendent al infecțiilor. Chiar dacă numărul de cazuri este mai mic, totuși vedem că procentul de pozitivare este mare și asta denotă că o mare parte dintre cei care se testează sunt depistați pozitiv! Transmiterea comunitară e accentuată. E foarte posibil ca testele să fi fost făcute pe suspiciuni de diagnostic, făcute mai pe caz, nu făcute doar întâmplător. Adică au fost făcute pentru persoanele respective prezentau, cel mai probabil, simptomatologie. Foarte multe persoane sunt contaminate în colectivitate și de aici lumea e mai sensibilă. Când are simptome, se duce să se testeze”, a explicat doctorul Virgil Musta, potrivit Mediafax.

În contextul în care numărul de îmbolnăviri de COVID-19 crește alarmant de la zi la zi, medicii par să rămână fără arme împotriva acestei infectări în masă. Singura soluție care ar putea să aducă îmbunătățiri în sistemul medical actual este prevenția, implicit evitarea de a ne îmbolnăvi. Medicul Virgil Musta de la Timișoara trage un semnal de alarmă pentru toți cetățenii.

Coronavirus, informații oficiale. 137.491 de cazuri confirmate în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 5.048

5 octombrie, ora 14:10. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Virgil Musta, declarație îngrijorătoare despre rata infecțiilor de Covid-19. Ce a declarat medicul
Virgil Musta, declarație îngrijorătoare despre rata infecțiilor de Covid-19. Ce a declarat medicul

Până astăzi, 5.048 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 04.10.2020 (10:00) – 05.10.2020 (10:00) au fost raportate 45 de decese (27 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.

42 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.001. Dintre acestea, 592 sunt internate la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe