Viorica Dăncilă, moment rușinos de pe vremea când era premier. S-a întâmplat în fața unor oficiali europeni, abia acum s-a aflat

Anca Manolica 03.09.2022, 11:08
Viorica Dăncilă, moment rușinos de pe vremea când era premier. S-a întâmplat în fața unor oficiali europeni, abia acum s-a aflat

Anca Alexandrescu, fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, a povestit recent despre un moment rușinos la care a luat parte în vremea în care aceasta din urmă ocupa funcția de premier al României. Episodul controversat a avut loc chiar în fața unor oficiali europeni. Iată ce a făcut-o pe Anca Alexandrescu să spună: „A fost o rușine groaznică”.

Viorica Dăncilă, moment rușinos în fața unor oficiali europeni

Se întâmpla în februarie 2018, când Viorica Dăncilă, premierul țării la acea vreme, s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Aceștia au purtat o discuție despre rolul statelor central şi est-europene în consolidarea proiectului european.

În cadrul acelei întrevederi, Dăncilă a reiterat sprijinul României pentru consolidarea proiectului european şi a subliniat interesul ca Programul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră avea să o dețină în primul semestru al anului 2019, să răspundă aşteptărilor europenilor.

Viorica Dăncilă și Anca Alexandrescu
Viorica Dăncilă și Anca Alexandrescu

Fosta sa consilieră a povestit tot

Ei bine, la acea întâlnire s-au așezat la aceeași masă Viorica Dăncilă, Anca Alexandrescu, consiliera acesteia, ambasadorul României la Uniunea Europeană, consiliera pe politică externă a doamnei Dăncilă, alături de Donald Tusk și translatorul acestuia, o femeie de naționalitate română.

„Eram la întâlnire și domnul Tusk avea un translator care era o româncă. Fusesem avertizați, de către oficialii noștri de la Bruxelles, că doamna este în anumite cercuri progresiste (..)

Doamna Dăncilă spunea ceva și doamna respectivă traducea, în engleză, cu totul altceva. Am tăcut, după care și eu, și consiliera, și doamna ambasador am intervenit și i-am atras atenția. A fost o rușine groaznică.”, a dezvăluit Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii „Culisele statului paralel”.

Ulterior, Anca Alexandrescu i-a atras atenția translatorului că schimbă sensul cuvintelor Vioricăi Dăncilă, moment în care au intervenit atât ambasadorul României la Uniunea Europeană, cât și consiliera pe politică externă și au clarificat ce a vrut să spună premierul.

„Doamnă, nu vă supărați, dar schimbați sensul celor spuse, i-am zis. Să schimbi sensul celor afirmate de un premier doar pentru că faci parte din anumite găști…

Ca să înțelegeți ce fac acești funcționari acolo. Doamna aceea, în loc să-și facă treaba acolo profesionist, punea cuvinte în gura doamnei Dăncilă sau schimba sensul. Mi s-a părut halucinant.”, a povestit aceasta în continuare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...