Viorica Dăncilă, mesaj dur: “Iohannis este un președinte repetent”. Motivul pentru care “românii nu-l vor trece clasa”

Raluca Juncu 21.10.2019, 18:15
Viorica Dăncilă, mesaj dur: “Iohannis este un președinte repetent”. Motivul pentru care “românii nu-l vor trece clasa”

Războiul dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis continuă. Viorica Dăncilă îl atacă din nou pe Președintelui Klaus Iohannis, precizând că acesta nu va reuși să obțină votul românilor în următoarele alegeri prezidențiale care vor avea loc în mai puțin de o lună.

Invitată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Antena 3, Viorica Dăncilă a transmis că Președintele României, Klaus Iohannis are un mandat eșuat, motivând că acesta trebuie să își reprezinte țara și nu doar anumite persoane.

 

Războiul celor două tabere

„Președintele României trebuie să acționeze în beneficiul țării, nu pentru a impune membri de partid în anumite funcții la nivel European. Eu cred că președintele merge din greșeală în greșeală și toate acestea ne costă pe noi. Dacă îmi dați un singur exemplu de stat membru în care președintele să acționeze în acest mod…atâta lipsă de responsabilitate și asemenea atitudine din partea președintelui României este de neacceptat”, a spus Viorica Dăncilă în cadrul emisiunii.

Premierul demis mai spune că Președintele României a recurs la o divizare a societății și că duce comportamentul său anticonstituțional mai departe, la Bruxelles. „Eu cred că dânsul este un președinte repetent și cred că românii pe data de 10 și 24 nu îl vor trece clasa”, a mai spus Viorica Dăncilă, duminică seară, la Antena 3.

Tot atunci, fostul premier a transmis dorința clară a PSD-ului și anume aceea de a intra în opoziție. :„A trecut moțiunea de cenzură. Cei care au votat moțiunea au dreptul să formeze un nou guvern, iar PSD să meargă în opoziție. Vedem că cele șase partide care de fapt au vrut să dărâme guvernul și să nu pună nimic în loc, nu reușesc această majoritate. Cred că un om responsabil se gândește atunci că a ieși din criză înseamnă formarea unei majorități. Dacă nu reușesc și își arată neputință și lipsa de încredere, atunci trebuie să încercăm și noi să formăm o majoritate astfel încât țara și oamenii să aibă certitudine în ceea ce înseamnă ziua de mâine”, a mai precizat candidatul la alegerile prezidențiale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale în perioada 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe