Viorica Dăncilă, interviu pentru The Guardian: premierul o atacă pe Kovesi și-l apără pe Dragnea

Ciprian Ioana 16.07.2019, 15:45
Viorica Dăncilă, interviu pentru The Guardian: premierul o atacă pe Kovesi și-l apără pe Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a oferit un amplu interviu publicației britanice The Guardian în care vorbește, între altele, despre Laura Codruța Kovesi și Liviu Dragnea. Jurnaliștii din Marea Britanie se întreabă dacă cel mai mare partid din România poate merge înainte în epoca post-Dragnea.

Jurnaliștii britanici de la The Guardian amintesc de protestele masive de pe străzile Bucureștiului și nu numai. Remarcă, în acest context, că strada și-a spus cuvântul pe 26 mai.

Atunci, în mai puțin de 48 de ore, PSD a pierdut alegerile europarlamentare, referendumul a fost validat, iar Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. O „doză triplă de realitate”, după cum cataloghează The Guardian acele evenimente.

Viorica Dăncilă o atacă pe Kovesi

Între alte subiecte legate de economie, sănătate și infrastructură, Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă Guvernul se mai opune sau nu numirii Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Șefa Guvernului a evitat să răspundă la întrebare și a amintit de problemele judiciare ale fostei șefe a DNA.

Ce facem dacă acele acuzaţii sunt adevărate? Nu ştiu dacă sunt adevărate, este o ipoteză, dar cred că imaginea României va fi afectată şi doresc ca imaginea ţării mele să fie una bună”, a fost replica Vioricăi Dăncilă.

Premierul a amintit, în schimb, de promisiunea că partidul pe care-l conduce va abandona tema justiției.

„Am înţeles mesajul de pe 26 mai. Nu am mai vorbit despre justiţie, nu am lăsat pe nimeni să se mai implice în acest subiect… Mi-aş dori să revenim la politici care se concentrează pe cetăţean şi mai puţin pe sistemul judiciar”, a spus Viorica Dăncilă.

Ce spune Dăncilă despre intervențiile lui Dragnea în Guvern

Jurnaliștii britanici susțin că Viorica Dăncilă ar trebuie să demonstreze că nu a fost doar o unealtă în mâinile lui Dragnea. Atunci când a fost întrebată, însă, de intervențiile fostului lider PSD la Guvern, premierul le-a negat.

Șefa Guvernului insistă că nu au existat comenzi sau ordine clar date de acesta.

„Aceste acuzaţii vin în mare parte din opoziţie. Prim-ministrul conduce guvernul… Dragnea nu venea la guvern şi nici nu dădea indicaţii guvernului”, a spus premierul.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe