Viorica Dăncilă, decizie după 26 de ani de carieră politică în PSD. S-a înscris într-un nou partid

Cătălina Burghelea 29.03.2022, 12:27
Viorica Dăncilă, decizie după 26 de ani de carieră politică în PSD. S-a înscris într-un nou partid

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a anunțat, marți, 29 martie, că s-a înscris într-o nouă formațiune politică, după 26 de ani de carieră în PSD. Pasul nu a fost deloc ușor, după cum mărturisește chiar politiciana. Cum se numește partidul din care face parte fostul lider al PSD.

Viorica Dăncilă a plecat din PSD

Viorica Dăncilă, fost președinte PSD și premier în perioada 2018 – 2019, a transmis, marți, că a părăsit Partidul Social Democrat, pentru a se înscrie în „Națiune Oameni Împreună” (NOI). Fostul prim-ministru român revine pe scena politică, însă nu în PSD, ci într-o nouă formațiune politică. Aceasta a demisionat din PSD „după 26 de ani”, pentru că nu mai rezona cu deciziile actualei conduceri.

„Cred că mulți dintre d-vs v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale.”, a afirmat fostul lider PSD.

Cum își motivează decizia fostul premier al României

După 26 de ani de carieră politică în PSD, Viorica Dăncilă s-a hotărât să o ia de la capăt într-o nouă formațiune politică. Este vorba despre Partidul Națiune Oameni Împreună” (NOI). În postarea din mediul online, politiciana explică motivele care au dus la despărțirea de PSD. Potrivit spuselor sale, nu se mai regăsea și nici nu mai rezona „cu deciziile pe care actuala conducere le ia”. Totodată, Dăncilă aduce în discuție trădarea în interiorul social-democarților, care „au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români”.

„Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul,,Națiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte.

Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine. (…)”, a anunțat Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ce salariu va avea Viorica Dancila la BNR. Adrian Vasilescu Face parte dintr-o categorie speciala
Viorica Dancila. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

De cine este condus partidul NOI

Partidul NOI, din care face parte și Viorica Dăncilă, este condus de Bogdan Petrescu (președinte interimar), Francesco Șerban (președinte Interimar Consiliul de Proiecte și Strategii), Iulia Hirică (vicepreședinte) și Răzvan-Gabriel Gogoț (vicepreședinte). Noua formațiune politică a fost înregistrată definitiv în registrul partidelor politice în 13 ianuarie 2022, potrivit Tribunalului București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...