Imagine incredibilă cu Viorica Dăncilă tânără. Cum arăta fostul prim-ministru în liceu

Iancu Andreea 12.10.2020, 19:53
Imagine incredibilă cu Viorica Dăncilă tânără. Cum arăta fostul prim-ministru în liceu

Viorica Dăncilă s-a remarcat pe scena politică românească după ce a devenit prim-ministru al României. Deși este asociată cu imaginea unei doamne cochete, blondă și mereu cu o ținută vestimentară impecabilă, fostul premier arăta total diferit în tinerețe. Imaginile cu Viorica Dăncilă tânără vorbesc de la sine.

Cum arăta Viorica Dăncilă tânără

Începând cu 29 ianuarie 2018 și până la 4 noiembrie 2019, Viorica Dăncilă a fost Primul ministru al României. Deși puțini auziseră până atunci de numele său, Dăncilă făcea parte din Partidul Social Democrat din anul 1996. Prin candidatura sa la acele alegeri, Viorica a devenit prima femeie premier din țara noastră. Totodată, ea a deschis calea femeilor din partid, devenind prima femeie președinte a PSD.

Odată cu notorietatea sa, a crescut și interesul privind viața sa personală. În special pentru modul în care arăta politicianul român înainte de a fi cunoscută pe scena politicii românești. Pe durata mandatului său de premier, Viorica Dăncilă s-a făcut remarcată prin ținutele elegante, dar și datorită coafurii sale și a colecției de broșe ale unul brand celebru. Deși afișa o imagine de femeie stilată, în tinerețe, Viorica Dăncilă arăta diferit.

Fostul președinte al PSD avea părul brunet în liceu, coafat după moda de atunci. De asemenea, numele real al Vioricăi Dăncilă era Vasilica-Rodica Nica, conform wowbiz.ro.

Viorica Dăncilă, în tinerețe Foto - wowbiz.ro
Viorica Dăncilă, în tinerețe
Foto – wowbiz.ro

Cine era Viorica Dăncilă, înainte de cariera în politică

Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut pe data de 16 decembrie 1963 în orașul Roșiorii de Vede, din județul Teleorman. Conform site-ului Guvernului României, fostul premier a studiat în perioada 1983-1988 la Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti.

Ulterior, cariera sa a fost îndreptată în zona didactică, fiind profesoară la Liceul Industrial Videle, între 1989-1998. De asemenea, începând cu 1988 și până în 2009, Viorica Dăncilă a lucrat la inginer în cadrul Petrom S.A., sucursala Videle, la Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

Fostul președinte al Partidului Social Democrat și-a finalizat studiile în 2006. Aceasta a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Viața sa însă, s-a schimbat după ce a decis, împreună cu soțul său, să îl adopte pe Victor, băiatul cuplului Dăncilă. Din pricina faptului că nu au putut aduce pe lume propriul copil, Viorica și soțul său au decis totuși să adopte.

„Aveam 26 de ani. Nu ne doream atunci să înfiem un copil, dar o prietenă mi-a spus că e un băiețel abandonat în spital. Avea vreo cinci zile. Când l-am văzut, cerând ajutor, m-am hotărât în primul moment. Părinții n-au fost de acord, nici soțul meu (…). Mama mea mi-a spus un lucru: ”dacă vei face un copil al tău, vei face diferențe. Ai grijă”. Atunci s-a dus o luptă în mine, mi-a fost teamă că va exista această diferență, și am decis să nu mai facem un copil. Soțul a fost de acord”, a povestit Viorica Dăncilă, potrivit Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...