Viorica Dăncilă, atac fără precedent la Guvernul Orban! Cum comentează fostul premier creșterea vârstei de pensionare

Redacția IMPACT 09.01.2020, 16:00
Viorica Dăncilă, atac fără precedent la Guvernul Orban! Cum comentează fostul premier creșterea vârstei de pensionare

Fostul premeir al României, Viorica Dăncilă face referire cu privire la creșterea vârstei de pensionare din România, măsură pe care Guvernul Ludovic Orban intenționează să o adopte.

Viorica Dăncilă, despre prelungirea vârstei de pensionare

Discutând despre vârsta de pensionare legală în România, Klaus Iohannis susținea luna trecută că profesorii și medicii ar trebui să aibă dreptul să aleagă, la cerere, dacă vor sau nu să continue activitatea profesională după împlinirea vârstei de pensionare. La rândul său, Ludovic Orban spune că intenția Guvernului este una foarte clară privind creșterea vârstei de pensionare. Viorica Dăncilă, fostul premier al României susține că actualul Guvern nu se interesează cu adevărat de realitatea din societatea românească și că nu liberalilor nu le pasă cu adevărat de oameni. Totodată, fostul lider PSD critică și declarațiile vicepremierului Ralucă Turcan și a Ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris fostul prim-ministru al României pe Facebook.

Viorica Dăncilă, într-una din întâlnire cu susținătorii din Buzău, din timpul campaniei electorale. Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca
Viorica Dăncilă, într-una din întâlnire cu susținătorii din Buzău, din timpul campaniei electorale. Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Viorica Dăncilă a fost, preț de câteva luni bune, cel mai controversat om politic al momentului. Treptat, ea fost eliminată, pe rând din structurile de conducere, mai întâi din Guvernul României, prin moțiune de cenzură, apoi a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni, unde a pierdut în fața contracandidatului său, Klaus Iohannis, la un scor foarte mic. Ulterior, lovitura cea mare a fost dată de demisia sa din partid, la presiunile celorlalți membri ai formațiunii social-democrate. Dăncilă a fost înlocuită de la șefia PSD de Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe