Viorica Dăncilă, primele declarații după demisie: “Am înțeles că se vrea o resetare”. Cine îi va lua locul la șefia PSD

Diana Radu 27.11.2019, 10:22
Viorica Dăncilă, primele declarații după demisie: “Am înțeles că se vrea o resetare”. Cine îi va lua locul la șefia PSD

Viorica Dăncilă și-a anunțat demsia din funcția de președinte al PSD, marți noapte, după aproape cinci ore de negocieri în şedinţa CEx. În locul acesteia, la șefia PSD a fost votat Marcel Ciolacu, ca președinte interimar. De asemenea, Paul Stănescu a fost votat secretar general, în locul lui Mihai Fifor. Și Eugen Teodorovici a renunțat la funcția de președinte executiv al PSD.

Viorica Dăncilă, primele declarații după demisie: ”Nu e slăbiciune, e demnitate, consider ca așa a trebuit”

Ce a declarat Dăncilă în legătură cu demisia sa de la șefia PSD
Ce a declarat Dăncilă în legătură cu demisia sa de la șefia PSD

Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD, după ce a pierdut alegerile prezidențiale la cererea membrilor din partid. Despre această conjunctură, Dăncilă spune că pentru ea reprezintă ”un moment de demnitate”.

”Dupa un CEx îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia, am înțeles faptul că se dorește o resetare a partidului, cineva trebuie să-și asume eșecul.

Nu e slăbiciune, e demnitate, consider ca așa a trebuit, e un gest pe care l-am facut pentru partid. Am făcut tot ce mi-a stat în putintă.

Am înteles mesajul, aceasta resetare presupune o altă viziune, alt program, altă echipă și le garantez colegilor mei că din aceasta echipă va face parte și Viorica Dăncilă”, a punctat fostul lider al Partiduli Social Democrat.

Întrebată dacă s-au făcut presiuni asupra sa pentru a-și da demisia de la șefia PSD, Viorica Dăncilă a răspuns:”Colegii au vorbit, au spus ce au avut de spus. Eu am considerat că asta trebuie să fac. Sunt un preșdinte responsabil, care vrea să iasă prin ușa din față”.

Urmăriți Impact.ro și pe