Orban, anunț important! Pentru ce categorie de români ar putea să crească vârsta de pensionare. Schimbări majore

Raluca Juncu 19.12.2019, 17:05
Orban, anunț important! Pentru ce categorie de români ar putea să crească vârsta de pensionare. Schimbări majore

În contextul unor discuții mai ample care au început deja de zile bune în Guvern cu privire la prelungirea vârstei de pensionare, premierul României, Ludovic Orban a făcut astăzi noi precizări. Șeful executivului a făcut mai multe declarații cu privire la creșterea vârstei de pensionare, în contextul interzicerii cumulului de pensie cu salariu, în sectorul angajaților publici. De data aceasta, el discută despre o anumită categorie de angajați pentru care ar putea să crească vârsta de pensionare.

Ludovic Orban, declarații despre vârsta de pensionare

„Intenția noastră foarte clară este de a crește vârsta de pensionare, nu se poate să existe cadre din poliție…, aduceţi-vă aminte, când s-a modificat prin ordonanță de urgență sistemul ăsta nesimțit de calcul al pensiilor pentru șefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona Ministerului de Interne mii de cadre pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanței. Adică i-au dat o ordonanță de urgență, dar înainte le-au permis tuturor celor care au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42 de ani, 43 de ani, 45 de ani, cu niște pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care până la urmă au pus în pericol viața, siguranța cetățeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană necesară pentru apărarea ordinii publice, a vieții şi siguranței cetățeanului”, a declarat Ludovic Orban, la Radio România Actualități.

Polițiștii din România și-ar putea prelungi vârsta de pensionare. Foto: Inquam Photos
Polițiștii din România și-ar putea prelungi vârsta de pensionare. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a mai adăugat că Guvernul condus de el va veni cu o lege a pensiilor care să corecteze abuzurile făcute în calculul pensiilor.

„ Totul a fost, așa, o nebunie generalizată. Sigur că și aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate și care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor. Dar mă întorc aici, mă întorc aici, la o altă problemă. Aici e problema cumulului pensiei cu salariul în sectorul public. Foarte mulți dintre cei care s-au pensionat, mulți v-am spus, foarte mulţi s-au pensionat anticipat.”, a mai transmis premierul României, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe