EXCLUSIV

Viorel Lis, diagnosticat cu semipareză, îi este recunoscător soției, cu 35 de ani mai tânără. ”Oana mă ajută mereu, fără ea cad”

Oana Pascaru 16.04.2021, 22:20

Viorel Lis, fostul edil al Capitalei, se confruntă cu serioase probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu semipareză. Se bucură însă de susținerea morală a Oanei Lis, despre care ne-a povestit cu multă recunoștință: ”Soția mea mă ajută mereu”. Iar femeia a completat, pentru impact.ro: ”El a fost alături de mine în tinerețe, m-a ajutat mult, nu am cum să îl las acum, la greu”.

Viorel Lis, despre starea lui de sănătate: ”Mă dor foarte tare oasele”

Aflat la vârsta de 77 de ani, Viorel Lis, fostul primar al Capitalei, este dependent de soția lui, Oana Lis, cu 35 de ani mai tânără decât el. Contactat de reporterii Impact.ro, Viorel Lis, diagnosticat cu semipareză, ne-a povestit despre problemele de sănătate, dar și despre ajutorul venit din partea soției: “Nu sunt foarte bine din punct de vedere medical. Am o semipareză. Mă dor foarte tare oasele, plus că mă deplasez destul de greu, așa că soția mea mă ajută mereu, fără ea cad!”.

Iar soția lui Viorel Lis a adăugat, pentru Impact.ro: “Acum sunt asistenta lui, doctorița lui. Asta este viața, unora li se pare deplasat acest lucru, dar mie nu, este soțul meu, el a fost alături de mine în tinerețe, m-a ajutat mult, nu am cum să îl las acum. El mi-a schimbat viața. Are problemele cu picioarele din cauza sedentarismului, de la izolarea aceasta cu COVID-19, a stat mult în casă, nu a mers, nu a făcut puțină mișcare și uite că a ajuns așa”.

Viorel Lis, diagnosticat cu semipareza, ii este recunoscator sotiei, cu 35 de ani mai tanara. ”Oana ma ajuta mereu, fara ea cad”
Oana si Viorel Lis

Viorel Lis se confruntă cu mai multe probleme de sănătate: are diabet și leziuni vasculare pe creier

Viorel Lis suferă și de diabet, din 2013, dar are și leziuni vasculare pe creier. El a povestit, la Pro TV, despre toate problemele de sănătate: “Prima dată a fost prin oraş, am simţit că nu mai ştiu de mine, am tremurat, m-am încălzit. A doua oară, m-a sunat Oana, nu ştiam cine mă sună. A treia oară eram în casă cu ea, nu o mai cunoşteam. A patra oară, mergeam cu maşina, conduceam şi dintr-o dată nu am mai ştiut de mine”.

În urmă cu două zile, Oana Lis a postat un mesaj pe contul său de Facebook, în care anunța decesul tatălui, care i-a transformat copilăria în coșmar: “L-am iertat pe tata, cu greu. Cu timpul am reușit să fac acest lucru”, a mai spus Oana, pentru Impact.ro. Soția lui Viorel Lis nu a ascuns problemele pe care le-a avut, din cauza tatălui: “Azi am aflat că a murit tata, în Spania. Nu avem o istorie plăcută împreună, mai mult suferințe, sticle în cap lui mama, bătăi, vorbe grele și multe altele, mai nașpa. Nu aveam o relație în prezent, dar e omul care mi-a dat viață și azi îl iert pentru tot ce mi-a greșit în viața asta. Ciudat, am aflat de la prietenii de pe Fb, de decesul lui, nu de la preotul care se ocupa de înmormântarea lui și de bunurile, asigurarea și de bănuții rămași. Dumnezeu să-l ierte!”.

Urmăriți Impact.ro și pe