Vine valul polar peste țara noastră. Anunțul meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

Beatrice Dumitru 27.11.2022, 22:46
Vine valul polar peste țara noastră. Anunțul meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) arată cum va fi vremea în perioada 28 noimebrie – 5 decembrie în țară. De asemenea, meteorologii anunță că un nou val de aer polar va lovi România, iar temperaturile vor scădea foarte mult în toate regiunile.

Val de aer polar în România

Prognoza meteo arată că în ultimele zile ale lunii noiembrie și primele din luna decembrie temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în zonele estice, sud-estice și la munte.

În perioada 6-12 decembrie, temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 8 grade Celsius, dar în ultima săptâmână a acestui an acestea vor scădea și vor ajunge la 1 și 2 grade Celsius, minimele perioadei fiind de -7 grade Celsius.

Vine valul polar peste țara noastră. Anunțul meteorologilor pentru următoarele două săptămâni
Nou val de aer polar vine peste rRmânia.

De asemenea, meteorologii anunță un val de aer polar peste România, iar temperaturile vor scădea la nivelul întregii țări. Valul de aer a coborât din nord-estul continentului și a ajuns în zona României ântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei. Izolat va fi ceață.

Vremea în minivacanța de 1 Decembrie

În minivacanța de 1 Decembrie vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei din calendar, în partea de sud și est a țării, acolo unde maximele vor înregistra valori cuprinse între 3 și 6 grade, în zona litoralului. Mai cald va fi în regiunile intracarpatice, pentru că maximele în această parte a țării vor avea valori între 8-10 grade Celsius, potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

La munte ne vom putea bucura deja de prezența stratului de zăpadă. Ne mai așteptăm ca, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, la o probabilitate foarte ridicată, în zona montană înaltă, să consemnăm prezența precipitațiilor sub formă de ninsoare„, a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Posibil și în Capitală, pe parcursul după-amiezii și al primei părți din noaptea de 1 spre 2 decembrie, să vorbim de ploi slabe. Intensificări de vânt de 35-45 km/ ora vor fi în ziua de 1 decembrie.

De asemenea, luni 28 noiembrie 2022, la Bucuresti, valorile de temperaturã se vor situa în jurul celor normale, astfel maxima va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de 0…1 grad. Nu vor lipsi înnorãrile, iar pe parcursul zilei trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...