Valul de aer polar a ajuns în România. Regiunea cea mai afectată de ger și ninsori

Mihnea Tălău 23.11.2022, 21:39
Valul de aer polar a ajuns în România. Regiunea cea mai afectată de ger și ninsori

Iarna și-a intrat în drepturi în România. Ciclonul care a răvăşit ţările de pe coasta Mediteranei a ajuns ți în țara noastră aducând cu ninsori la munte şi ploi în sudul ţării. Un front polar a pus stăpânire pe Moldova, transformând orașul  Suceava într-un patinoar.

Vremea se schimbă radical în toată țara

Și pe Transalpina, peisajul este unul hibernal. În zona de munte a judeţului Gorj se circulă în condiţii de iarnă. Sunt minus 2 grade, ninge, iar episoadele de ceață fac ca vizibilitatea să fie destul de redusă în unele zone.

Rafalele de vânt și-au făcut simțită prezența și au depășit 100 de kilometri pe oră. Şi drumurile din Caraş Severin au fost acoperite cu zăpadă.

Și joi, vremea se păstrează înnorată în cea mai mare parte a țării. Va ploua pe spații mari în vestul, în nord-vestul și centrul României. La munte, pe creste, vor fi precipitații mixte, în sudul și estul țării vor fi precipitații sub formă de ploaie. Vântul va fi în continuare activ în zona montană dar și prin sud-vestul țării. În sudul și în estul României vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu temperaturi de până la 14 grade în sud-estul țării. Cel mai cald va fi în zona litoralului.

De ce variază temperatura
De ce variază temperatura. Lucruri interesante despre această mărime fizică fundamentală

Cum va fi vremea în București

Destul de cald pentru perioada în care ne aflăm va fi și în București, unde mercurul din termometre va urca până la 11 grade Celsius. În Capitală înnorările se vor accentua și va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

În debutul lunii decembrie vremea va fi uşor mai caldă. Vor fi şi precipitaţii la nivel local.

În zilele următoare, temperaturile vor scădea în toată ţara şi vor ajunge la valori normale pentru sfârşitul toamnei. Din loc în loc va ploua şi la munte va continua să ningă.

Se încălzește spre minivacanţa de 1 Decembrie, când temperaturile care vor ajunge la 13-14 grade în partea de sud-est a ţării şi la 11-12 grade în Capitală, conform meteorologilor. Reamintim că bugetarii vor avea 5 zile libere, începând de miercuri, 30 noiembrie, și până în 5 decembrie, după ce Guvernul a decis să fie liberă și ziua de vineri, 2 decembrie, fiindcă pică între zilele de sărbători legale și weekend.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...