Vin banii! Categoria de pensionari care va primi beneficiul anunțat de autorități. Se va întâmpla în mai puțin de o lună

Ana Anitoiu 19.08.2022, 21:30
Vin banii! Categoria de pensionari care va primi beneficiul anunțat de autorități. Se va întâmpla în mai puțin de o lună

O categorie de pensionari va primi un beneficiu ce a fost promis de autorități, în contextul scumpirilor considerabile înregistrate în ultima perioadă în țară. Oficialii au anunțat că banii vor ajunge în mai puțin de o lună la cei care se califică pentru acest ajutor.

Ce categorie de pensionari va primi bani

Este vorba despre pensionarii din sistemul public de pensii, aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei. Aceștia se numără printre cei care beneficiază de cardurile sociale.

În afară de categoria de pensionari menționată, printre beneficiarii cardurilor sociale se mai numără: familiile monoparentale și cele cu cel puțin doi copii, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei; și persoanele fără adăpost.

Vin banii. Categoria de pensionari care va primi beneficiul anuntat de autoritati
MIPE a anuntat cand va primi bani categoria de pensionari care se califica pentru cardurile sociale

Când se vor primi banii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat cei 150.000 de noi beneficiari ai voucherelor vor primi cardurile sociale până la data de 3 septembrie. Aceste persoane, precum și ceilalți 2.480.613 de beneficiari, vor primi pe 8 septembrie cea de-a doua din cele patru tranşe în valoare de câte 250 de lei, pe cardurile distribuite.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, împreună cu instituţiile partenere – emitenţii cardurilor şi Compania Naţională Poşta Română – a încheiat emiterea şi distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului ”Sprijin pentru România”, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în patru tranşe a câte 250 de lei.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Poştei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care iniţial nu au fost găsiţi la domiciliu sau care nu au răspuns avizării.

Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menţionăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Cât despre informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poştei Române”, a transmis, miercuri, MIPE, într-un comunicat de presă.

Listele cu beneficiarii tichetelor sociale pentru alimente vor fi actualizate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale până la finalul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari. Acestea vor fi verificate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în cursul săptămânii viitoare, potrivit prevederilor din OUG nr. 63/2022.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...