Viktor Orban, un nou atac la Uniunea Europeană. „Europa s-a împuşcat în picior”

Beatrice Dumitru 27.09.2022, 11:40
Viktor Orban, un nou atac la Uniunea Europeană. „Europa s-a împuşcat în picior”

Viktor Orban, premierul Ungariei, a atacat din nou Uniunea Europeană, deși se află în tratative pentru a obține miliarde de euro. Acesta a acuzat că sancțiunile dictate împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina i-au sărăcit pe europeni și nu au reușit să îngenuncheze Kremlinul.

Viktor Orban, atac la UE

Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina învecinată, a declarat premierul Viktor Orban, criticând aspru sancțiunile Uniunii Europene impuse Rusiei, despre care a spus că au avut un efect invers și au dus dus la creșterea prețurilor la energie.

Viktor Orban, aflat de mult timp într-o dispută cu UE din cauza unora dintre politicile sale văzute la Bruxelles ca antidemocratice, a cerut încetarea luptelor pentru a pune capăt războiului şi a afirmat că sancţiunile împotriva Rusiei au dat o lovitură economiei Europei, notează Reuters.

Viktor Orban, un nou atac la Uniunea Europeană. „Europa s-a împuşcat în picior”
Viktor Orban este un apropiat al lui Vladimir Putin.

Putem spune cu siguranță că, în urma sancțiunilor împotriva Rusiei, europenii au devenit mai săraci, în timp ce Moscova nu a căzut în genunchi. Această armă s-a declanşat împotriva ei, cu sancţiunile cu care Europa s-a împuşcat în picior. Așteptăm un răspuns, întreaga Europă așteaptă un răspuns de la Bruxelles cu privire la cât timp vom continua să facem acest lucru„, a afirmat Viktor Orban, adăugând că este timpul să discutăm despre sancțiuni cu Statele Unite.

„Consultare națională” despre sancțiuni

El a declarat în Parlamentul maghiar că nu este surprinzător faptul că guvernele cad în Europa, referindu-se la alegerile din Italia în urma cărora Giorgia Meloni va conduce cel mai de dreapta guvern al țării de după Al Doilea Război Mondial.

Budapesta este în discuții cu Comisia Europeană pentru a primi miliarde de euro din fondurile UE, blocate din cauza îngrijorărilor privind respectarea statului de drept, iar Viktor Orban a declarat că guvernul său va lansa o „consultare națională” în care să îi întrebe pe maghiari despre sancțiuni. El a folosit acest instrument de campanie pentru a obține sprijin pentru partidul său Fidesz privind politici precum drepturile homosexualilor sau migrația.

Liderul de la Budapesta a mai precizat că guvernul său și-a revizuit strategia energetică pe termen lung și urmărește să revizuiască sistemul energetic și să prelungească durata de viață a centralei nucleare de la Paks, cu 32 de investiții mari finanțate din fonduri UE.

Dacă birocrații de la Bruxelles nu ne dau acești bani, pentru care Ungaria este eligibilă, atunci vom obține fondurile necesare din alte surse financiare. Ungaria a început discuții cu UE și alți parteneri internaționali”,  a spus Viktor Orban.

Premierul maghiar a obținut, în aprilie, al patrulea mandat consecutiv, dar acum se confruntă acum cu o inflație în creștere, scăderea încrederii consumatorilor și perspectiva unei recesiuni anul viitor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...