Videoclipul ce îngrozește Republica Moldova. Un detaliu a alarmat oamenii, în contextul războiului dus de Rusia în Ucraina 

Ana Anitoiu 21.03.2022, 17:29
Videoclipul ce îngrozește Republica Moldova. Un detaliu a alarmat oamenii, în contextul războiului dus de Rusia în Ucraina 

Un videoclip îngrozește Republica Moldova. Un detaliu din filmare a alarmat oamenii, în contextul războiului pe care Rusia îl continuă de aproape o lună în Ucraina. Unii se tem că adevăratul plan al liderului rus Vladimir Putin a fost dezvăluit.

Ce videoclip îngrozește Republica Moldova

Mai exact, videoclipul ce îngrozește Republica Moldova a fost filmat vineri, la concertul ce a avut loc la cel mai mare stadion din Rusia, Lujinski, unde liderul rus Vladimir Putin a susținut un discurs ce a fost întrerupt de televiziunea de stat.

În videoclip apare cântărețul rus Oleg Gazmanov, care a fost la un moment dat decorat de Vladimir Putin. Artistul a cântat înainte ca liderul rus să urce pe scenă. Interpretul a făcut atmosferă cu melodia „Made in the USSR” (Făcut în Uniunea Sovietică, n.r.). Piesa include versurile: „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova, aceasta este țara mea!”.

„Cântărețul Kremlinului Oleg Gazmanov a cântat aceste versuri la adunarea pro-război a lui Vladimir Putin. Clipul mi-a fost trimis de o cunoștință de-ale mele din Chișinău, unde filmarea este distribuită cu tot mai multă îngrijorare”, a scris pe Twitter corespondentul special al PBS, Simon Ostrovsky.

„După cum am spus, urmează Republica Moldova.”, a comentat analistul politic american Howard Fineman. Alte persoane care au comentat au atras atenția că versurile originale ale melodiei includeau și Kazahstan, Caucaz și țările baltice, potrivit express.co.uk.

Videoclipul ce ingrozeste Republica Moldova
Oleg Gazmanov

La rândul lui, prim-ministrul britanic Boris Johnson a avertizat că Vladimir Putin nu se va opri la granița Ucrainei. El a declarat că dacă va cădea Kievul, va dispărea speranța la libertate pentru Georgia și Republica Moldova. Oficialul a adăugat că ar începe o nouă eră a intimidării în toată Europa de Est, de la Marea Baltică până la Marea Neagră.

Cântărețul Oleg Gazmanov, acces interzis într-o țară

Oleg Gazmanov este de multă vreme un aliat al președintelui rus Vladimir Putin. În iulie 2014, artistului i-a fost interzis accesul în Letonia, deoarece cuvintele și acțiunile sale au contribuit la subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

În anul 2015, Ucraina l-a adăugat pe Oleg Gazmanov la lista personalităților care pot amenința securitatea națională. În august 2016, guvernul lituanian i-a interzis de asemenea accesul la aeroportul din Vilnius.

Ce a spus Vladimir Putin la eveniment

În timpul adunării ce a fost numită „O lume fără nazism”, președintele rus Vladimir Putin a declarat că invadarea Ucrainei are ca scop salvarea oamenilor de suferință și genocid. El le-a spus susținătorilor săi că soldații ruși luptă „umăr la umăr”.

„A fost raportat că un total de aproximativ 200.000 de oameni au participat la adunarea din Moscova. 100.000 pe străzi și aproximativ 95.000 la stadion. Aproximativ același număr de trupe ruse au fost implicate în invazia din Ucraina.

Vezi și: Motivul pentru care Kremlinul nu vrea să înceteze focul în Ucraina nici în timpul negocierilor. De asta le este frică ruşilor, de fapt

Imaginați-vă 14.000 de cadavre și zeci de mii de răniți la stadionul din Moscova. Atâtea pierderi ar fi fost înregistrate ca rezultat al ofensivei. Acesta este prețul războiului. În ceva mai mult de trei săptămâni. Războiul trebuie să se încheie”, a transmis președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai spus că trebuie să fie păstrată orice șansă pentru o discuție cu Vladimir Putin. Însă, potrivit lui Zelenski, dacă aceste încercări de negocieri vor eșua, ar însemna să înceapă cel de-Al Treilea Război Mondial.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...