Motivul pentru care Kremlinul nu vrea să înceteze focul în Ucraina nici în timpul negocierilor. De asta le este frică ruşilor, de fapt

Ana Anitoiu 21.03.2022, 14:29
Motivul pentru care Kremlinul nu vrea să înceteze focul în Ucraina nici în timpul negocierilor. De asta le este frică ruşilor, de fapt

Motivul pentru care Kremlinul nu vrea să înceteze focul în Ucraina nici în timpul negocierilor a fost dezvăluit, luni, de purtătorul de cuvânt prezidențial, Dmitri Peskov. Rușii se tem că oprirea temporară a ofensivei, pe durata tratativelor de pace, ar putea avea consecințe grave.

De ce nu vrea Kremlinul să înceteze focul în timpul negocierilor de pace cu Ucraina

Purtătorul de cuvânt prezidențial, Dmitri Peskov, a declarat că Ucraina a încălcat în mod repetat acordurile referitoare la încetarea focului, iar această situație „complica procesul”. În plus, ar putea exista unele consecințe.

„Cert este că orice oprire a operațiunii este folosită de unitățile naționaliste (ale Ucrainei) pentru regrupare, pentru a continua atacurile asupra armatei ruse”, a mai declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Motivul pentru care Kremlinul nu vrea sa inceteze focul in Ucraina nici in timpul negocierilor
Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre evacuarea civililor

De asemenea, Dmitri Peskov a declarat că militarii ruși asigură disponibilitatea coridoarelor umanitare în Ucraina. Însă, structurile internaționale ar trebui să facă presiuni asupra Kievului, pentru a-i obliga pe naționaliști să-i elibereze pe cetățenii ucraineni pașnici prin intermediul acestor coridoare.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că este o „minciună absolută” afirmația că nimeni nu este lăsat să iasă din orașele ucrainene încercuite de forțele armate ale Rusiei. Pe de altă parte, Peskov a spus că, de fapt, oamenilor nu li se permite să plece din cauza  „naționaliștilor” care se ascund în spatele lor și îi folosesc drept scuturi umane.

Dmitri Peskov, despre cum decurg negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai declarat, în ziua 26 de război în Ucraina, că negocierile de pace nu au făcut suficiente progrese pentru a se putea organiza o întâlnire între liderul rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Dmitri Peskov nu a dezvăluit detalii despre discuțiile ce au avut loc.

„Nu vă pot spune despre rezultatul acestor negocieri, dar pierdem oameni în fiecare zi, oameni nevinovați. Forțele ruse au venit să ne extermine, să ne omoare. Și am demonstrat demnitatea poporului nostru și a armatei noastre, suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să ripostăm.

Dar, din păcate, demnitatea noastră nu le va salva viețile. Trebuie să folosim orice format, orice șansă, pentru a avea posibilitatea de a negocia, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări ar eșua, ar însemna un Al Treilea Război Mondial”, a spus Volodimir Zelenski, într-un interviu pe care l-a dat pentru CNN.

Ambasadorul Satelor Unite ale Americii la Organizația Națiunilor Unite (ONU), Linda Thomas-Greenfield, a avertizat că există puține speranțe imediate pentru o încetare a războiului ca urmare a negocierilor dintre Ucraina și Rusia.

La rândul lui, ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat joia trecută că, de fapt, Rusia se preface că negociază pentru pace, în timp ce își continuă să bombardeze „fără discernământ”, În plus, Moscova ar crea așa-numite „coridoare umanitare” pentru ca apoi să acuze Ucraina că nu le respectă.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...