Viața lui Frank Timiș – un român pe cât de bogat, pe atât de ascuns de presă

Daria Petrescu 08.01.2021, 19:18
Viața lui Frank Timiș – un român pe cât de bogat, pe atât de ascuns de presă

Vasile Timis, zis Frank, este unul dintre cei mai controversați români, de origine australiană. Acesta trăiește la Londra și este afaceristul al cărui nume a fost menționat în ultimii ani, de nenumărate ori. A fost implicat în mai multe scandaluri, iar la un moment dat, arestat. Cu toate astea, acesta a reușit să convingă instanța de nevinovăția sa. Pentru a afla mai multe, vă prezentăm mai jos viața lui Frank Timiș,  un român bogat, despre care presa nu a scris foarte mult, acesta reușind să își mențină discreția.

Viața lui Frank Timiș, românul care trăiește la Londra

Afacerea Matser-Tender, privatizarea PETROM, afacerea RAFO-VGB, afacerea Reg al Petroleum sunt doar câteva dintre scandalurile în care a fost implicat Timis, potrivit hotnews.ro.

Afacerea aurului de la Roșia Montană a fost unul dintre cele mai importante business-uri ale sale, dar și extrem de controversate. Ani la rând , detalii despre această afacere au fost învăluite în mister.

Mai mult, detalii din trecutul bărbatului sunt destul de neclare, mai ales că dintr-un simplu șofer de tir, el a ajuns unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri. De asemenea, el a ajuns președintele unor companii listate pe bursa din Londra. Timiș a fost numit părintele Afacerii Roșia Montană și concesionarul a 4% din suprafața României.

Vasile Frank Timiș a avut de trei ori de-a face cu drogurile pe continentul australian

Potrivit unor rapoarte, Vasile Frank Timiș a avut de trei ori de-a face cu drogurile pe continentul australian.

La trei ani după ce a ajuns pe continentul australian ca refugiat, afaceristul a fost amendat cu 1.000 de dolari australieni pentru posesie de marijuana, scrie sursa citată. Timiș a fost arestat în 1989, după ce împreună  cu Viorel Borsa, i-a dat o mostra de 0,7 grame de heroina unui polițist aflat sub acoperire. Mai târziu Viorel Borsa i-a devenit tată vitreg.

În timpul procesului, Frank Timiș a declarat că nu a intenționat să-i vândă ofițerului heroină. El și-a explicat gestul, susținând că a vrut să-i ia acestuia banii când ar fi primit suma necesară  pentru cele 227 de grame.

Politia a percheziționat casa lui Timiș în timp ce acesta nu se afla acolo. Oamenii legii au descoperit 14 grame de heroină ascunse în gradină. Se întâmpl în 1991.

Afaceristul a reușit să-i convingă pe judecători ca se va îndrepta. El a scăpat de închisoare plătind o amendă de 17.000 de dolari.

În 1992, Timis a devenit director în firma Morwest Holdings Pty Ltd, una dintre primele sale încercări în domeniul mineritului aurifer.

În 1995, Timiș a înființat Gabriel Resources NL Australia. Timiș a descoperit aur în România, în curtea Regiei Autonome a Cuprului din Deva. S-a spus că este un om generos Potrivit mărturiei unui preot ortodox, parintele Milan Soactor din Perth, Australia, Timiș a fost un om generos : „Timis este, de fapt, un om bun. El are capacitatea de a atrage oameni buni in jurul sau. Intotdeauna a fost un om generos, chiar si atunci cand a avut putini bani i-a impartit la cei mai putin norocoși”, a spus preotul, după cum precizează sursa.

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe