Veşti rele de la meteo. Vreme rea în acest weekend: care sunt zonele afectate de ploi şi vijelii

Cristian Cojocaru 05.06.2021, 11:41
Veşti rele de la meteo. Vreme rea în acest weekend: care sunt zonele afectate de ploi şi vijelii

Meteo vine cu vești rele, astfel că în weekend, românii vor avea parte de ploi și vijelii, în ciuda faptului că ne aflăm în prima lună de vară. Nici locuitorii Capitalei nu vor scăpa de vremea rea, fiind anunțate ploi și descărcări electrice.

Meteo vine cu vești rele pentru români

La noapte, cerul va fi unul variabil cu înnorări în zonele de est, sud-est, precum și la munte. În primele ore ale intervalului vor fi semnalate ploi slabe și de scurtă durată, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5-16 grade Celsius. În Capitală, cerul va prezenta înorări, fiind anunțate ploi slabe, cu vânt slab.

Ziua de sâmbătă va veni cu o vreme general instabilă, iar temperaturile vor prezenta valori în jurul celor normale acestei zile. Înnorările se vor accentua îndeosebi după-amiaza, iar spre seară sunt anunțate averse și descărcări electrice în nord și pe arii restrânse în celelalte zone ale țării. În timpul nopții, ploile vor fi torențiale, iar izolat, se vor înregistra cantități de apă mari, apărând condițiile de grindină.

În București, înnorările se vor accentua în timpul după-amiezii și la începutul nopții, iar șansele de precipitații însoțite de descărcări electrice se vor accentua. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temeperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade Celsius în timp ce minimele vor fi cuprinse între 11-13 grade Celsius.

Duminică, vremea va fi în general instabilă, cerul prezentând înnorări acccentuate pe parcursul zilei și la începutul nopții, fiind anunțate averse cu descărcări electrice. Fenomenele vor fi prezente în zonele de deal și de munte, local în centru, est și sud-est pe arii, iar în restul teritoriului pe arii restrânse. Condițiile de grindină vor fi prezente, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19-27 de grade Celsius în timp ce minimele între 5-15 grade.

Capitala se va confrunta cu o vreme în general instabilă, cu un cer variabil și înnorări atât pe parcursul zilei cât și în primele ore ale nopții, atunci când au fost semnalate averse însoțite de descărcări eletrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată, iar valorile termometrelor vor arăta maxime în jurul a 23 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 11-13 grade.

meteo vești rele
Saptamana viitoare instabilitatea atmosferica va fi prezenta la nivelul intregului teritoriu

Cum va fi vremea în următoarea săptămână

Luni, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi unul variabil, cu precădere în a doua jumătate a zilei, atunci când se vor semnala înnorări temporar accentuate însoțite de averse cu descărcări electrice. Condițiile de grindină sunt semnalate la munte și în zonele subcarpatice din sud, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 28 de grade Celsius.

În București, cerul va fi variabil prezentând înnorări în a doua parte a zilei, atunci când șansele de precipitații sunt mai crescute, aversele fiind însoțite de descărcări electrice. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 25-27 de grade Celsius în timp ce minimele vor arăta valori între 12-15 grade.

Ziua de marți vine cu instabilitate atmosferică în regiunile estice, centrale și sudice, precum și la munte. Acest lucru se va manifesta prin înnorări accentuate și averse locale însoțite de descărcări electrice, iar izolat vor fi prezente condiții de grindină. Valorile termice vor fi situate în jurul mediilor multianuale specifice acestei perioade, astfel că maximele vor fi cuprinse între 21-28 de grade, iar minimele între 7-17 grade Celsius.

ANM a anunțat că în București, pentru această zi, cerul va fi variabil, cu precădere după-amiaza și seara atunci când instabilitatea atmosferică va fi în creștere, șansele de averse fiind în urcare. Vântul va prezenta intensificări de scurtă durată, iar temperatura maximă va arăta valoarea de 26 de grade Celsius. În restul săptămânii, valorile termice se vor situa în jurul mediilor acestei perioade. În sudul, centrul și estul țării, precum și în zonele montane fenomenele meteorologice vor fi asociate instabilității atmosferice.

Urmăriți Impact.ro și pe