Vești proaste pentru șoferii din București, vor trebui să plătească mai mulți bani. Nicușor Dan a identificat marea problemă a Capitalei

Stan Filon 03.06.2021, 14:07
Vești proaste pentru șoferii din București, vor trebui să plătească mai mulți bani. Nicușor Dan a identificat marea problemă a Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a venit cu vești proaste pentru toți șoferii din București, chiar de Ziua Mondială a Bicicletei! Edilul a constatat și el că orașul este sufocat pur și simplu de mașini parcate pe trotuare sau chiar pe prima bandă de circulație. A găsit și soluția: va mări prețul parcărilor!

Primarul General Nicușor Dan vine cu vești proaste pentru șoferii din București

Primarul General Nicușor Dan se pare că a găsit o soluție pentru eliberarea trotuarelor de mașinile care le ocupă și din cauza cărora nu pot fi făcute piste pentru biciclete, ”așteptate de toată lumea”, după cum spune el. Edilul a anunțat că prețul pentru parcarea unui autovehicul trebuie să crească. 

”Orașul acesta este sufocat de mașini parcate și pe trotuar, și pe prima bandă. Și aici intrăm într-un cerc vicios, pentru că aceste mașini care sunt parcate pe prima bandă încetinesc transportul public și, din cauză că transportul public e încetinit, lumea folosește în continuare mașina”, a spus el la o dezbatere pe tema infrastructurii.

Vesti proaste pentru soferii din Bucuresti
Vesti proaste pentru soferii din Bucuresti

”Trebuie să avem o strategie de parcare”

”Ca să ieșim din cercul ăsta vicios, în primul rând trebuie să avem o strategie de parcare – și aici, parte din strategia de parcare, care înseamnă și colaborare cu parcări private, și stimularea oamenilor de a parca în locuri care sunt mai departe de cel imediat apropiat locuinței – e o chestiune care trebuie spusă și trebuie asumată. Trebuie să creștem prețul parcării, e absolut necesar pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea unui oraș”, a spus el.

Nicușor Dan a participat la o discuție de Ziua Mondială  a Bicicletei, unde a vorbit despre nemulțumirile cu care se confruntă biciclitii din București: lipsa pistelor destinate lor. ”Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți permite să te duci de acasă până la serviciu”, a mai spus el.

Parcările s-au scumpit deja în București

Edilul a promis că până la sfârșitul anului vor dispărea ”zeci de mii de mașini parcate pe prima bandă”, însă nu a precizat cum va fi făcut acest lucru. Tarifele de parcare s-au scumpit deja în București, după ce consilierii locali au votat, la sfârșitul lunii aprilie, noile tarife anuale.

Capitala este împărțită în patru zone: A, B, C, D, cea mai scumpă fiind A, care reprezintă centrul. Aici, creșterea a fost de la 84 de lei, la 600 de lei anual. În zona B tariful va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în C va fi de 400 față de 55 de lei și în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe