Nicușor Dan anunță gratuități pentru românii care se vaccinează pe 1 iunie la centrul drive-thru din Piața Constituției

Ana Anitoiu, Ciprian Ioana 31.05.2021, 16:18

Nicușor Dan a anunțat gratuități pentru românii care se vaccinează împotriva coronavirusului marți, 1 iunie, la centrul drive-thru din Piața Constituției. Primarul General al Capitalei le-a dat un motiv de bucurie celor care vor merge să se imunizeze acolo, de Ziua Copilului.

Nicușor Dan, despre gratuitățile ce vor fi oferite

Mai exact, Primarul General al Capitalei a anunțat că toate persoanele care se vor vaccina împotriva coronavirusului marți, 1 iunie, la centrul drive-thru din Piața Constituției, vor primi bilete gratuite la teatrele și muzeele din București aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Biletele acordate vor fi valabile până la sfârșitul acestui an.

”Toți cei care se vor vaccina anti-COVID-19 mâine, 1 iunie, la centrul de vaccinare drive-thru deschis de Primăria Capitalei în Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatrele și muzeele din București. Dacă vă vaccinați pe 1 iunie, puteți merge apoi gratuit, împreună cu familia, la piese de teatru, puteți să vizitați muzee din București sau să vedeți spectacole de circ. Biletele gratuite se emit pentru instituțiile de cultură aflate în subordinea Primăriei Capitalei și sunt valabile până la finalul anului”, a anunțat Nicușor Dan, pe pagina lui Facebook.

Nicusor Dan anunta gratuitati pentru romanii care se vaccineaza pe 1 iunie la centrul drive-thru din Piata Constitutiei
Nicusor Dan

Nicușor Dan a stârnit o polemică aprinsă

Prin acest anunț, Nicușor Dan a stârnit o polemică aprinsă pe pagina lui de Facebook cu privire la gratuitățile oferite persoanelor care se vaccinează anti-Covid-19. Părerile cu privire la acest subiect sunt împărțite. Unii nu sunt de acord, alții sunt. ”Foarte bine! Daca un stimulent reprezintă mai mult decât adevărul științific, este foarte bine venit!”, a comentat cineva.

”Care este rostul acestor «recompense»? Nu se presupune că cei care se vaccinează o fac pentru că sunt informați și o fac pentru binele lor și al celor din jur? Sau mâine-poimâine o să se vaccineze lumea pentru 50 de lei? Mai bine ați da bilet unui copil care nu a fost niciodată la un teatru/ muzeu/ circ” sau ”Nu mai bine oferiți premii celor care se vaccinează lângă casa lor, și nu pentru că dați voi pomană, ci pentru că au luat o decizie normală, pro sociala? Ia dați un discount la taxe, variabil proporțional cu numărul de zile rămase din an!”, au fost alte opinii după anunțul lui Nicușor Dan.

Rata de vaccinare anti-Covid-19 în București, peste 50%

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că rata de vaccinare anti-Covid-19 a trecut de 50% în București. Oficialul a precizat că, din 2,2 milioane persoane imunizate, aproximativ 560.000 au primit şi doza de rapel, în cazul serurilor de la Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

În total, în România au fost vaccinate împotriva coronavirusului 4.299.481 de persoane, dintre care 789.572 cu prima sau unica doză, în cazul serului de la Johnson&Johnson, și 3.509.909 cu cea de-a doua, în cazul Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.