Vești proaste pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu turneul ei preferat

Marian Cărăvan 06.05.2020, 15:45
Vești proaste pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu turneul ei preferat

Calendarul competițional a fost dat complet peste cap din cauza pandemiei. Unul dintre turneele preferate ale Simonei Halep este deja într-un mare impas, iar o decizie ar putea fi luată zilele următoare. Startul său este însă incert.

Vești proaste pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu turneul ei preferat

Din luna martie, totul s-a dat peste cap. Mari turnee de tenis au fost amânate sau chiar anulate, cum este cazul celui de Grand Slam de la Wimbledon, anulat pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial încoace. Un alt turneu de Grand Slam din calendarul competițional le dă acum bătăi de cap organizatorilor și oficialilor din tenisul mondial. Un turneu pe care campioana noastră Simona Halep l-a câștigat din a treia încercare. Și ne referim aici la Roland Garros, unde Simona Halep a triumfat în 2018, la 40 de ani distanță de la succesul de pe zgura pariziană a unei alte românce, Virginia Ruzici.

Din cauza crizei sanitare care a afectat planeta, s-a luat decizia ca turneul să fie amânat pentru toamna acestui an. Turneul, ce în mod normal trebuia să aibă loc în perioada 27 mai – 7 iunie, a fost mutat acum pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie. Noile coordonate pe care ne situăm, i-au determinat însă pe organizatorii de la Roland Garros și pe cei din conducerea tenisului mondial să ia în calcul o nouă amânare a celebrului turneu parizian. O amânare de o săptămână, după cum relatează presa internațională. Ziarul francez Le Parisien si site-ul tennis.com au dezvaluit recent ca Grand Slam-ul pe zgura va începe cu o săptămână mai târziu, pe 27 septembrie.

Ce ar însemna amânarea cu o săptămână a Roland Garros-ului

Deja reprogramat pentru la toamnă, turneul de la Roland Garros înghesuie la maxim calendarul competițional din ultima parte a anului. Asta în ideea că vom mai avea competiții în 2020. Concret, aducerea Roland Garros-ului în toamnă înseamnă suprapunerea cu unele turnee de hard. Iar distanța dintre US Open (ce se desfășoară pe suprafață hard) și Roland Garros (pe zgură) e destul de mică, iar unii sportivi ar putea avea probleme de adaptare la suprafața de joc. US Open este programat în perioada 31 august – 14 septembrie, ceea ce ar însemna, la noile date, că ar rămâne mai puțin de săptămână de la finalul acestui turneu din SUA până la startul celui din Franța, asta nemailuând în calcul suprafețele de joc diferite.

„Noi am luat la mijlocul lunii martie decizia de a amâna turneul de la Roland Garros pentru perioada 20 septembrie-4 octombrie. De atunci, am avut discuții cu forurile internationale (ITF, WTA, ATP) privind optimizarea calendarului pentru a doua parte a sezonului, care urmeaza să fie finalizat de părțile interesate în curând”, a declarat purtătorul de cuvânt al Federației franceze de tenis (FFT).

Amânarea cu o săptămână a turneului de la Roland Garros ar putea aduce și beneficii sportivilor, lăsând o fereastră mai largă între cele două turnee de Grand Slam. Există însă și varianta ca US Open să fie mutat în decembrie sau chiar anulat.

Urmăriți Impact.ro și pe