Simona Halep, în sferturile Roland Garros: cu cine se bate pentru calificarea în semifinale

Redacția IMPACT 04.06.2019, 09:13
Simona Halep, în sferturile Roland Garros: cu cine se bate pentru calificarea în semifinale

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a trecut lejer de Iga Swiatek, în doar două seturi. Acum, pentru sportiva româncă urmează o nouă partidă, care se anunță mai dificilă.

Simona Halep recunoaște că nu îi va fi ușor să joace în sferturile turneului de la Paris. Sportiva româncă are moralul ridicat după victoria lejeră obținută în fața polonezei Iga Swiatek, dar greul de abia acum începe.

Simona Halep, care caută să-și securizeze locul 3 în clasamentul WTA sau chiar să urce în top, s-a calificat în sferturile de finală ale Roland Garros, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-1, 6-0, în 45 de minute, pe poloneza de 18 ani Iga Swiatek, locul 104 WTA.

Cu cine joacă Simona Halep în sferturile Roland Garros

Simona Halep va juca în sferturile French Open împotriva americancei Amanda Anisimova. Este o sportivă cu zece ani mai tânără decât Halep, iar acest lucru o neliniștește pe sportiva noastră.

„Mă simt bătrână, foarte bătrână. Să evoluez împotriva unei jucătoare cu zece ani mai tânără decât mine nu e uşor. Dar mă simt mai puternică pe teren. Aşa a fost azi, de fapt, vom vedea ce va fi la următorul meci. Ele sunt tinere, nu au nimic de pierdut, aşa că fiecare meci este dificil. Următorul tur reprezintă o mare provocare să merg mai departe în turneu. Este grand slam-ul mau favorit şi voi face tot ce pot mai bine”

Simona Halep

După calificarea în sferturi, Halep a recunoscut că poloneza cu care a jucat în optimi a fost o adversară ușor de învins.

„M-am aşteptat la un meci foarte dificil. Eram pregătită pentru asta, dar a fost mai bine decât am crezut. Fiecare meci este dificil la acest nivel. Dacă eşti în a doua săptămână, aşteptările sunt mai mari. Aşa că şi eu aştept mai mult de la mine însămi. Azi am fost destul de bună pe teren şi sunt fericită pentru asta. Am jucat cel mai bun tenis, prefer să joc aşa. Dar ei îi trebuie multe meciuri pe astfel de terenuri. Are nevoie de timp. Dar va fi sus deoarece, la 18 ani, dacă joci optimi de fiinală la un grand slam, asta înseamnă mult”

Simona Halep

În sferturile de finală de la Roland Garros, Simona Halep o va întâlni pe americanca Amanda Anisimova, în vârstă de 17 ani, locul 51 WTA. Partida e programată miercuri.

Urmăriți Impact.ro și pe