De ce ar trebui Simona Halep să poarte ochelari când va reîncepe să joace tenis. Documentul surpriză

Rădulescu Valentin 28.04.2020, 22:33
De ce ar trebui Simona Halep să poarte ochelari când va reîncepe să joace tenis. Documentul surpriză

Simona Halep ar putea fi nevoită să poarte ochelari atunci când va reîncepe să joace tenis. Totul se întâmplă deoarece trebuie luate mai multe măsuri de prevenire a noului virus. Ce se arată în documentul întocmit de Universitatea din Torino?

De ce ar trebui Simona Halep să poarte ochelari când va reîncepe să joace tenis

Din cauza noului virus apărut în China, sportivi vor fi obligați pentru o perioadă de timp să poarte ochelari și să aibă propriile lor mingi. Acest lucru se datorează unui studiu de respectiv 404 de pagini realizat la Universitatea din Torino, Italia. În acesta se precizează toate măsurile care trebuie luate de sportivi atunci când vor începe să se reia competițiile.

Documentul este intitulat ”Sportul se reia în siguranță” și a fost redactat de profesorii din Universitatea din Torino în colaborare cu specialiștii Comitetului Paralimpic italian. Totodată, include măsuri pentru toate cele 387 de discipline sportive existente. Acestea au fost grupate pe câte 4 categorii de risc. Sporturile cele mai sigure sunt acelea de navigație, cu un singur om în barcă, gimnastica artistică, echitația, golful și tenisul. Toate sporturile de contact, dar și cele de echipă, sunt considerate cu un grad mare de risc.

De ce va trebui Simona Halep să poarte ochelari când va reîncepe să joace tenis. Documentul surpriză
De ce va trebui Simona Halep să poarte ochelari când va reîncepe să joace tenis. Documentul surpriză

Care sunt măsurile care ar trebui respectate, conform documentului?

  • Pentru concurenții din cadrul sporturilor de echipă le este indicat să se formeze în grupuri închise pe timpul pregătirii. De astfel să fie menținută o distanță între aceștia și să fie evitată folosirea comună a dușurilor, sticlelor de apă și a echipamentelor.
  • Pentru jucătorii de tenis este necesară purtarea ochelarilor de protecție pentru a nu mai duce constant mâna la ochi. Fiecare dintre concurenți este nevoit să aibă mingi personale pe propriul serviciu, iar de astfel să evite schimburile din preajma fileului.
  • Totodată, există și sporturi care se pot desfășura ca înainte, doar cu asigurarea unor măsuri sanitare, precum cele individuale, ca de exemplu tirul cu arcul.
  • Pentru sporturile de contact ca judo, reluarea competițiilor este imposibilă pentru o vreme.