Vești noi de la Guvern despre redeschiderea restaurantelor. Când este anunțată o decizie semnificativă

Elena Avramescu 24.08.2020, 15:44
Vești noi de la Guvern despre redeschiderea restaurantelor. Când este anunțată o decizie semnificativă

Premierul României, Ludovic Orban a declarat în decursul zilei de azi că în această săptămână Executivul va decide dacă restaurantele vor fi redeschise sau nu. Prima şedinţa de guvern pentru discutarea acestui subiect va avea loc luni, de la ora 16.30.

Vești noi de la Guvern despre redeschiderea restaurantelor

„Aştept un punct de vedere din partea specialiştilor şi în funcţie de asta vom stabili un calenda. Oricum va trebui să luăm o decizie, pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot sta pe terase. O dată cu scăderea temperaturii, de exemplu la multe nu se poate lua micul dejun pe terasă şi vor trebui să fie luare măsuri”, a declarat Ludovic Orban.

Săptămâna trecută a avut loc un amplu protest al angajaţilor din HORECA, organizat în toată ţara, în care anunţau că industria lor este pe cale de dispariție dacă Guvernul ţine închise restaurantele la interior.

Vești noi de la Guvern despre redeschiderea restaurantelor
Când se vor redeschide restaurantele

Când este anunțată o decizie semnificativă

„Ştiu că este dificil, dar nu cred că dacă mergem fiecare în colţul lui şi avem această atitudine dură ajungem undeva. Referitor la protestul de azi, este păcat că apare campania pre-electorală şi nu aş vrea ca astfel de proteste să fie folosite electoral. Socialiştii de la PSD ar folosi protestul acesta să-şi avanseze propria agendă şi ar fi păcat să vedem că le oferă o astfel de armă. Mai bine stăm şi discutăm şi vedem care sunt nevoile reale şi care sunt problemele.

De fiecare dată, am fost fost deschişi pe partea de fiscalitate. Noi am ieşit din perioada de stare de urgenţă şi am grăbit măsurile. În general, şi nu doar din cauza sectorului HoReCa, a crescut numărul de infectaţi. S-ar putea să nu deschidem restaurantele, s-ar putea să le deschidem, dar în anumite condiţii”, a spus, în urmă cu câteva zile, Florin Cîţu la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe