Vești bune despre Simona Halep. Declarații de ultimă oră de la Federația Română de Tenis, cum merg lucrurile în cazul de dopaj

Stan Filon 14.12.2022, 19:38
Vești bune despre Simona Halep. Declarații de ultimă oră de la Federația Română de Tenis, cum merg lucrurile în cazul de dopaj

Vin vești bune pentru Simona Halep, după ce preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, că lucrurile merg pe un făgaş bun în procesul fostului număr 1 mondial. Sportiva din România este acuzată de doping, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat.

Vești bune despre Simona Halep

„Nu mai ştiu nimic despre Simona, doar ce citesc şi eu. Se pare că lucrurile merg pe un făgaş bun. Eu am ferma convingere că va ieşi bine şi, mai mult decât atât, am ferma convingere că Simona este curată”, a afirmat Cosac, prezent la Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Române de Tenis, notează Agerpres.

Cea mai prolifică jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Vesti bune despre Simona Halep
Vesti bune despre Simona Halep

„Ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată”

„Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii.

În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală”, a spus Halep.

Halep, care ocupă în prezent locul 10 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, potrivit APA, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...