Unde nu mai are voie să apară Simona Halep după ce a fost testată pozitiv la doping. Riscă o altă pedeapsă, va fi verificată

Anca Manolica 03.11.2022, 14:58
Unde nu mai are voie să apară Simona Halep după ce a fost testată pozitiv la doping. Riscă o altă pedeapsă, va fi verificată

În plin scandal de dopaj, tot mai multe voci susțin că, din păcate, Simona Halep are șanse extrem de mici să scape de suspendare. Sportiva în vârstă de 31 de ani a fost depistată pozitiv la Roxadustat, la un control anti-doping efectuat la ediția din acest an a turneului de Grand Slam US Open. Iată ce altă interdicție mai primește, în perioada în care este suspendată provizoriu.

Unde nu mai are voie să apară Simona Halep după ce a fost testată pozitiv

Simona Halep (locul 10 WTA) a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open 2022. Acesteia i-a fost descoperită în sânge o substanță numită Roxadustat, aflată pe lista celor interzise.

Sportiva din Constanța a reacționat imediat după aflarea veștii. Simona a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă și va face tot ce îi va sta în putință pentru a demonstra că a fost un sportiv plin fair-play pe tot parcursul carierei sale.

Printre cei care și-au declarat tot sprijinul și suportul lor se numără și George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis (FRT). Acesta a declarat, la scurt timp după izbucnirea scandalului de dopaj, că nu o suspendă pe dubla campioană de Grand Slam, în contextul în care „a avut o carieră strălucită, bazată pe muncă”.

Răsturnare de situație. Șeful FRT nu o mai poate ajuta pe sportivă

Dar se pare că fostul lider WTA nu mai poate beneficia de tratament preferențial în România, federația din România fiind obligată să se supună regulamentelor Federației Internaționale de Tenis (ITF).

Așadar, este greu de digerat faptul că sportiva care a adus cele mai uluitoare performanțe pentru România și a dus numele țării noastre pe cele mai înalte culmi ale succesului nu va putea fi prezentă în zonele oficiale ale vreunei competiții naționale sau internaționale.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis
Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis

Practic, pe timpul suspendării provizorii, Simona Halep poate intra la meciuri doar cu bilet, ca simplă spectatoare, fără a avea acces în zonele VIP sau zonele oficiale.

Ce a declarat președintele federației, George Cosac

După ce a spus că tenismena numărul unu a României nu va fi suspendată de FRT, George Cosac a venit cu lămuriri în acest sens. Președintele interimar al federației a recunoscut că sportiva din Constanța nu poate scăpa de suspendare nici măcar la competițiile interne sau alte evenimente organizate de forul pe care îl conduce.

„Ea nu joacă în campionatul din România, ea n-a jucat de 10-15 ani la nicio echipă, la niciun turneu. Dacă Federația Internațională a suspendat-o, deci ea nu va juca nicio competiție! Adică e clar că intră sub aceeași suspendare, ce suspendare să-i mai dau eu?

Nu am din ce s-o suspend. Ea e suspendată de Federația Internațională. Era considerată jucătoarea numărul 1, datorită clasamentului WTA. Dar ea în campionatul național n-a mai jucat de 15 ani”, a spus acesta, pentru Prosport.

În cazul nerespectării interdicțiilor, Simona Halep și-ar putea complica și mai mult situația, spune antrenorul Mihai Rusu: „Federația Internațională îi va aplica o nouă suspendare Simonei dacă va apărea în zonele oficiale la meciurile de tenis!”.

Citește și: Când ar putea să se încheie calvarul trăit de Simona Halep. Vestea cutremurătoare venită de la TAS

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...