Vestea momentului de la pompă. S-a ieftinit motorina, ce preț are azi

Badea Violeta 19.04.2023, 15:38
Vestea momentului de la pompă. S-a ieftinit motorina, ce preț are azi

Veste bună pentru șoferi, în special pentru cei care circulă cu mașini diesel. Scădere fără precedent a prețului la motorină. Aceasta s-a ieftinit semnificativ miercuri, pe data de 19 aprilie, la scurt timp după sărbătoarea de Paște, şi a scăzut sub preţul de 7 lei pe litru, pentru prima oară de la izbucnirea războiului din Ucraina.

„Cadou” de Paște pentru șoferi. Motorina s-a ieftinit semnificativ

Asta-i vestea pe care o așteptau toți conducătorii auto din țara noastră. Litrul de motorină a ajuns să coste sub 7 lei astăzi, 19 aprilie. Acesta este cel mai mic tarif de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Astfel, un litru de motorină a ajuns să coste nici mai mult nici mai puțin de 6,98 lei. Prețul a fost afișat la staţia Petrom din Capitală, de pe strada Dr. Herescu, sector 5, conform celor de la Antena 3 CNN.

Însă, tot sub 7 lei costă și la Lukoil, la staţia din b-dul Preciziei, sector 6. Acolo, un litru de motorină se vinde pentru doar 6,99 lei. În schimb, în celelalte stații, prețul acestuia depășește, miercuri, 7 lei.

Amintim că în luna februarie a anului trecut, înainte de declanșarea conflictului din Ucraina, prețul unui litru de motorină standard la Petrom era tot sub 7 lei.

Citește și Veste îmbucurătoare pentru șoferii din România. Ce se întâmplă cu prețul carburanților!

A scazut pretul la motorina

Cât costă benzina azi, 19 aprilie 2023

Veste bună și pentru șoferii care dețin mașini pe benzină. Miercuri, 19 aprilie, prețul unui litru a scăzut cu 0,03 lei la staţiile Petrom, OMV şi Lukoil, şi cu 0,02 la Rompetrol şi Mol.

Și veștile îmbucurătoare nu se opresc aici. Potrivit specialiștilor, tarifele carburnaților ar putea rămâne neschimbate în perioada următoare, ba chiar ar putea să scadă. Numeroși economiști au transmis că acestea sunt influențate de costul barilului de petrol, iar acesta nu a crescut prea mult în ultima vreme.

„(…) Este foarte posibil ca în perioada următoare chiar în câteva zile, lucrurile să se liniștească și să revenim la prețuri care să înceapă să scadă din nou”, a transmis, de curând, economistul Christian Năsulea, la Digi24.

Citește și Vestea care lovește în plin șoferii cu mașini diesel. Cât va costa litrul de motorină după interzicerea importurilor de carburanți din Rusia!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...