Vestea momentului de la Guvern pentru acești români. Sigur se vor bucura mult

Beatrice Dumitru 10.05.2023, 00:04
Vestea momentului de la Guvern pentru acești români. Sigur se vor bucura mult

Este oficial. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care o anumită categorie de români va putea benefica de ajutor pentru plata chiriei, în condițiile în care prețurile au explodat, mai ales în marile orașe ale țării. Cine va primi compensație pentru chirie.

Cine va primi bani de la Guvern

Pentru multe persoane care se mută în marile orașe din țară, fie pentru studii sau în interes de serviciu, plata chirie reprezintă un efort financiar considerabil. Guvernul a venit în ajutorul unei anumite categorii de români care vor primi o compensație pentru plata chiriei.

În acest sens, a fost promulgată legea prin care polițiștii vor putea benefica de compensație pentru chirie, atunci când locuința închiriată se află în localitatea unde aceștia muncesc sau pe o rază de până la 70 km în jurul acesteia.

Vestea momentului de la Guvern pentru acești români. Sigur se vor bucura mult
Polițiștii vor primi bani oentru chirie.

„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, arată noua lege.

Condiția pe care trebuie să o îndeplinească polițiltii pentru a primi ajutorul pentru chirie

Dar există și o condiție pentru a se primi ajutorul pentru chirie. Nici poliţistul şi nici soţul sau soţia să nu aibă în proprietate personală o locuinţă în localitatea unde se află locuinţa ce face obiectul contractului de închiriere ori al documentelor în baza cărora se acordă dreptul respectiv sau în altă localitate situată mai aproape de locul de muncă.

Potrivit legii, polițiștii vor putea închiria locuințe și în localitățile-satelit ale orașelor mari, unde prețul chiriilor este mai mic decât în aceste orașe.

Sunt situații în care polițiștii nu pot identifica locuințe pe care să le poată închiria în aceeași localitate în care își desfășoară activitatea, din cauza disponibilității limitate. De exemplu, aeroporturile sunt situate în localități limitrofe, fără posibilități de închiriere, același lucru fiind întâlnit și în cazul localităților de frontieră izolate”, au subliniat inițiatorii măsurii.

De asemenea, de ajutorul pentru chirie s-ar putea bucura și polițiștii ce lucrează în localități mici de frontieră sau în localități izolate.

În general, în marile orașe din România, chiriile medii lunare se situează între 220 de euro și 300 de euro pentru o garsonieră, între 350 de euro și 450 de euro pentru un apartament cu două camere și între 400 de euro și 600 de euro pentru unul cu trei camere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...