Veste uriașă pentru milioane de români. Ce se întâmplă acum cu aceste taxe

Rădulescu Valentin 15.08.2020, 13:35
Veste uriașă pentru milioane de români. Ce se întâmplă acum cu aceste taxe

Dacă până acum era o bătaie de cap să faci drumuri în contextul de a plăti taxele pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor auto, în curând acest lucru se va schimba. Guvernul a luat o hotărâre ce vizează milioane de români. Ce se întâmplă cu aceste taxe?

Românii au parte de o veste uriașă. Ce se întâmplă cu unele taxe?

Guvernul a adoptat de curând un proiect de hotărâre care le ușurează viața a milioane de români. Dacă până acum trebuia să faci drumuri pentru a putea plăti taxele pentru eliberarea pașapoartelor sau a permiselor auto, în viitorul apropiat acest lucru nu va mai fi necesar. În hotărârea adoptată de Guvern, aceste taxe vor putea fi plătite online.

„Plata unor servicii de utilitate publică va putea fi făcută prin sistemul naţional electronic de plată online, practic vorbim de informatizarea unor plăţi datorate pentru anumite servicii de utilitate publică în sistem online, respectiv pentru plata taxelor pentru paşapoarte şi permise auto”, spune șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, potrivit Mediafax.

Veste uriașă pentru milioane de români. Ce se întâmplă acum cu aceste taxe
Veste uriașă pentru milioane de români. Ce se întâmplă acum cu aceste taxe

Taxele sunt plătite în sistem online

Proiectul de hotărâre s-a aflat pe ordinea de zi suplimentare a ședinței Executivului. De astfel, proiectul arată că hotărârea de Guvernul a fost inițiată de Autoritatea pentru Digitalizarea României. Așadar, plățile pentru serviciile de eliberare, schimbarea pașapoartelor sau a permiselor autor, se vor plăti în sistemul online. Amintim că de curând și depunerea actelor pentru a primi accesul la pensie se poate face acum online, efectuând doar un singur drum Casa de Pensii.

„Astfel, după adoptarea acestui proiect de hotărâre de Guvern iniţiat de Autoritatea pentru Digitalizarea României cetăţenii români care vor accesa aceste servicii pentru eliberarea, schimbarea paşapoartelor sau a permiselor auto vor putea plăti taxele aferente în sistem online prin sistemul naţional electronic de plată”, mai spune Ionel Dancă.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe