Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu și PSD

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, a anunțat azi în timpul dezbaterii din Parlament la care participă și premierul Ludovic Orban, că PSD urmează să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului luni, 17 august.

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

În acest sens. Marcel Ciolacu a lansat acuzații către guvernarea liberală, motivând că a distrus economia, „a vămuit sănătatea românilor” și nu a făcut nimic pentru deschiderea școlilor în siguranță.

Mai multe surse politice au declarat pentru Digi24 că moțiunea de cenzură care va fi depusă luni, 17 august, o să poată fi citită joi, pe 20 august, iar votul pentru demiterea Guvernului urmează să fie dat în perioada 24-28 august.

„Grija Guvernului a fost sifonarea banului public. Pentru a vă menține la putere ați sabotat intersul românilor. Dar gata, vă ajunge! S-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența patronată de Guvernul pe care îl conduceți. Pe 17 august PSD va depune moțiunea de cenzură. Considerăm că este timpul să plecați acasă sau la pușcărie în funcție de faptele fiecăruia”, a spus Ciolacu, de la tribuna Parlamentului, potrivit digi24.ro.

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

Anunțul făcut de Marcel Ciolacu și PSD

În plus, Marcel Ciolacu a mai criticat achizițiile făcute de Guvernul Orban în perioada stării de urgență, precum ventilatoarele din Coreea de Sud care nu au ajuns nici acum.

„Toate achizițiile făcute în perioada de urgență au respectat același tipar: de cea mai proastă calitate și la prețuri umflate. Problema e că unele nu au ajuns nici acum în România. Unde sunt cele 400 de ventilatoare din Coreea de Sud pentru care ați plătit un avans de 2,5 milioane de dolari?

Dar cele 100 de ventilatoare din Elveția? Cum sprijinul lui Iohannis ați distrus pas cu pas România. Sute de mii de întreprinzători au afacerile închise, milioane de români au fost lăsați fără acces la sistemul sanitar”, a mai spus președintele PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI