„Am avut un schimb excelent de opinii cu Von der Leyen cu privire la coordonarea europeană a măsurilor de sănătate privind Covid-19 în perioada Crăciunului”, scrie pe Twitter Giuseppe Conte, ca o dovadă a presiunii pe care o face Italia la nivel european pentru a asigura o închidere de comun acord a tuturor stațiunilor de schi în perioada Crăciunului, transmite Rainews, citată de Rador.

Austria nu împărtășește aceeași părere, de aici și răspunsul vehement că nu va susține cererea Italiei.

„Nu vom accepta cererea Italiei de a închide pârtiile din cauza urgenţei coronavirusului”, a declarat ministrul turismului, Elisabeth Koestinger.

Ministrul austriac de finanțe a adăugat că vacanțele de iarnă în Austria vor fi cât se poate de sigure. Tot acesta a mai spus că dacă Uniunea Europeană dorește cu adevărat adoptarea acestei măsuri, va trebui să asigure 80% din încasări, potrivit compensației acordată întreprinderilor închise.

Bavaria luptă de partea Italiei, astfel că, este de acord cu închiderea teleschiurilor în întreaga Europa. În cadrul unei sesiuni a parlamentului regional, guvernatorul bavarez Markus Soeder a adăugat că dacă se dorește menținerea granițelor deschise, este nevoie de un acord cu privire la sporturile de iarnă.

Hotelierii sunt total nemulțumiți
Hotelierii sunt total nemulțumiți

Hotelierii sunt total nemulțumiți

Domeniul hotelier a suferit pierderi enorme care însumează 14 miliarde de euro. Acestă pierdere reprezintă o scădere de 57% față de anul trecut. Hotelurile și restaurantele au folosit 390 de milioane de ore de disponibilizări, numai în octombrie crescând cu 51 de milioane de ore. În septembrie au fost înregistrate 30,5 milioane de ore.

„Este important să fie o alegere europeană, pentru că dacă țările din jurul nostru, Austria, Elveția, Franța și Germania țin totul deschis, în timp ce noi avem totul închis, se va înțelege imediat ce înseamnă a dărui altor ţări turiști italieni. Inacceptabil, mai ales în acest moment de criză neagră” – reiterează Bocca, președintele asociaţiei Federalberghi .

Asociațiile comerciale Federturismo și Anef – Asociația Națională a Operatorilor de Teleferic, este puternic îngrijorată de decizia adoptată de Guvern, potrivit căreia, acesta cere închiderea stațiunilor de schi deși au fost adoptate măsuri de siguranță, potrivit g4media.ro .