Unde se poate schia în week-end în România. Care e starea pârtiilor din stațiunile montane

Diana Radu 07.02.2020, 19:25
Unde se poate schia în week-end în România. Care e starea pârtiilor din stațiunile montane

Valul de ninsori din ultimele zile le-au creat condițiile ideale pasionaților de schi. Așadar, dacă vă propuneți să mergeți la munte în acest weekend, puteți găsi mai jos care sunt pârtiile din România unde puteți schia, dar și ce temperaturi se vor înregistra în intervalul 8-9 februarie.

Unde se poate schia în week-end în România

Destinațiile turistice perfecte din România, pentru iubitorii de schi sunt pârtiile din Păltiniș, unde stratul de zăpadă atinge 50 de centimetri, dar și pârtia ”La Gâscani” (Păltiniș), unde stratul de zăpadă atinge 40 de centimetri. De asemenea, și în Poiana Brașov se poate schia în condiții perfecte pe pârtia Kanzel, unde stratul de zăpadă măsoară 50 de centimetri. Și pe celelalte pârtii din Poiana Brașov se schiază în condiții bune, stratul de zăpadă variind între 40 și 50 de centimetri.

weekend, schi, partii, romania
Unde se poate schia în week-end în România

La Bușteni, cele mai bune pârtii sunt Kalinderu 1, Kalinderu 2, dar și pârtia Fun-Park, unde stratul de zăpadă va depăși 20 de centimetri. Stratul de zăpadă atinge grosimi consistente, în toate stațiunile montane, iar singura problemă cu care s-ar putea confrunta pasionații de schi ar putea fi viscolul de la altitudinile ridicate.

La Azuga se schiază în condiţii excelente pe pârtiile: Kazacu, Sorica Şcoală, Kazacu, recomandată pentru începători şi Kazacu Variantă. De asemenea, o altă opțiune poate fi și Pârtia Sorica, care a fost deschisă pe 27 decembrie. Stratul de zăpadă pe pârtiile măsoară 20 de centimetri.

Meteorologii anunță că sâmbătă, 8 februarie vom avea parte de cer variabil în estul țării și mai mult senin în vest. Vor mai cădea unele ninsori slabe izolat în sudul Carpaților Orientali în prima parte a zilei. În depresiunile intramontane minimele termice vor coborî ușor chiar și sub pragul de -20 de grade Celsius. Vântul va sufla moderat în sud-estul țării și la munte și mai mult slab în rest.

Duminică, 9 februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, mai ales la munte. Vântul va sufla moderat la munte și mai mult slab în restul teritoriului. Dimineața local în centrul țării temperaturile vor mai coborî ușor sub pragul de -10 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe