Sumele incredibile pe care trebuie să le plătești pentru Sărbători în Poiana Brașov. Nimeni nu ține cont de pandemie

Cristian Cojocaru 05.11.2020, 13:56
Sumele incredibile pe care trebuie să le plătești pentru Sărbători în Poiana Brașov. Nimeni nu ține cont de pandemie

Chiar dacă situația actuală din țară nu este una tocmai prielnică pentru călătorii din cauza pandemiei, românii caută în continuare o oază de liniște. Din cauza restricțiilor de călătorie, locurile pitorești din România îi atrag tot mai mult pe aceștia. Sărbătorile de iarnă apropiindu-se cu pași repezi, nici ofertele pe sume incredibile nu întârzie să apară în Poiana Brașov și în alte stațiuni.

Sumele plătite de Sărbători în Poiana Brașov

În funcție de preferințele românilor, unitățile de cazare pot practica prețuri până la 20.000 lei. Chiar dacă vorbim despre cabane izolate sau despre vile închiriate integral, prețurile acestora sunt piperate. În contextul actualei pandemii, patronii ne asigură că s-au luat toate măsurile necesare. Sumele plătite pot ajunge la cifre incredibile în Poiana Brașov. Unele pachete ajung să coste cât un sejur în Thailanda.

Prețurile unui pachet la Hotel Alpin pentru perioada Crăciunului pot ajunge până la 945 euro. În acest pachet sunt incluse micul dejun, 4 nopți de cazare și cină inclusă cu program special. Pentru Revelion, pachetul pleacă de la 795 euro și poate ajunge pana la 1795 euro.

La Hotel Teleferic Grand, un sejur de 4 nopți poate costa între 999 de euro și 1492 euro. Acesta cuprinde și petrecerea de Revelion, deși acestea au fost interzise de Guvernul Orban! Sumele pot deveni și mai incredibile de atât. Hotel Silver Mountain oferă sejururi cuprinse între 1292 euro și 1846 euro.

Evoluția prețurilor comparativ cu 2019

Sinaia oferea prețuri pentru toate buzunarele în funcție de mai mulți factori. Spre exemplu un pachet de 2 persoane, pentru 3 nopți, se găsea la 840 lei. Pentru un hotel de 4 stele, tot în Sinaia, românii trebuia să scoată din buzunare ceva mai mult. Un sejur de trei nopți costa 3.000 lei pentru o cameră dublă și 3.650 lei pentru un apartament. Acesta includea mic dejun și prânz, iar de Crăciun masă tradițională cu orchestra.

 “Am luat toate măsurile necesare și am adaptat tarifele pe situație.  Asta a dus la un grad de ocupare bun. Haideți să vă spun ceva, pe turist nu îl sperie pandemia ci tariful. Și mulți șantajează și negociază ca la bazarul turcesc. De afectat, cel mai tare afectează incertitudinea și haosul provocat de autorități. Coronavirusul exista doar în hoteluri nu și în secțiile de votare. Vă spun sincer, vara asta a fost cea mai mare vânzare de când fac eu turism. Nu exagerez nici o secundă.”, declara reprezentantul unei vile cunoscute din Buşteni.

Cei care totuși nu se sperie de coronavirus au de unde alege. În Valea Prahovei se găsesc prețuri începând cu 200 lei pentru o cameră la particular. Acestea pot ajunge până la 1.251 lei pentru o cameră la hotel de 4 stele.

În continuare stațiunea preferată a românilor este Valea Prahovei. Proprietarii speră ca Guvernul să nu intervină cu noi măsuri. Acest lucru le-ar da voie ca încasările din anul acesta să fie unele frumoase.

Sumele incredibile pe care trebuie să le plătești pentru Sărbători în Poiana Brașov - Hotel Alpin Poiana Brasov
Sumele incredibile pe care trebuie să le plătești pentru Sărbători în Poiana Brașov – Hotel Alpin Poiana Brasov

Părerile românilor și ale proprietarilor sunt împărțite

Deși unii acceptă aceste prețuri, este evident că nu toți turiștii sunt mulțumiți. În afara prețurilor piperate, nici condițiile nu sunt unele tocmai de lăudat.

“Au sărit calul de când cu acest coronavirus. Am fost un weekend în Braşov cu iubita şi chiar ne-a lăsat un gust amar. Am fost cazaţi la un fel de pensiune, unde pentru micul dejun pentru două dimineţi am plătit 300 de lei. Nu era nimic special. Câteva mezeluri, două ouă, nişte gem şi doua croissante care pariez ca erau de la Lidl. Cafea, ceai şi cam atât. Camera era curată, dar şi aici nimic special. Am cheltuit pentru 3 zile undeva la 1.500 de lei. În alte context mai puneam ceva şi mergeam la Roma, Berlin şi era altceva.”, a fost relatarea lui Alexandru potrivit romaniatv.net

Proprietarii însă, nu sunt speriați de lipsa clienților ci de decizia Guvernului. Turiștii continuă să vină pe bandă rulantă, în ciuda prețurilor practicate. Nemulțumirea proprietarilor constă în măsurile adoptate  de autorități. Acestora le este teamă de un nou lockdown, sau de măsuri care le pun în primejdie afacerile. Cu toate acestea, afacerile mici  și pensiunile se lovesc de probleme. Acestea nu mai intră în preferințele turiștilor. Patronii încearcă diferite oferte pentru a nu le îngheța afacerile. Vom vedea însă în perioada următoare cum vor evolua lucrurile.

Urmăriți Impact.ro și pe