Veste rea pentru români. Grecia vrea să închidă cele mai iubite insule. E cod roşu

Stan Filon, Alexandra Chiric 30.07.2021, 13:06
Veste rea pentru români. Grecia vrea să închidă cele mai iubite insule. E cod roşu

Grecia a intrat pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, iar autoritățile consideră că una dintre probleme o reprezintă faimoasele insule grecești unde mii și mii de turiști petrec în baruri și cluburi. Cele mai cunoscute insule riscă să fie închise, după ce varianta Delta s-a răspândit rapid.

Grecia vrea să închidă cele mai iubite insule, din cauza coronavirusului

Românii care au cumpărate concedii în insulele din Grecia s-ar putea trezi cu vacanța suspendată, deoarece autoritățile elene sunt foarte aproape să închidă cele mai cunoscute insule, din cauza variantei Delta a coronavirusului. Pentru a evita închiderea insulelor, autoritățile au sporit numărul de polițiști care să vegheze la respectarea normelor impuse de guvern, iar aceasta pare să fie ultima încercare pe care o fac autoritățile, înaintea trecerii la carantinarea insulelor respective.

Cele luate în colimator acum sunt insulele Mykonos și Ios, cunoscute pentru viața de noapte și petreceri, existând îngrijorări că antreprenorii locali nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Varianta Delta face ca fiecare țară să se confrunte cu al patrulea val acum și nu în noiembrie, așa cum era de așteptat”, a declarat ministrului grec al turismului Haris Theoharis pentru Guardian.

Grecia vrea sa inchida cele mai iubite insule, din cauza coronavirusului
Grecia vrea sa inchida cele mai iubite insule, din cauza coronavirusului

Polițiști trimiși în insule

”În timp ce hotelurile și pensiunile implementează conștiincios protocoalele stabilite, există aglomerație mai mare decât ne-am dori în baruri și cluburi, în special în rândul tinerilor, așa că încercăm să ne asigurăm că este menținut un anumit echilibru”, a mai spus ministrul.

186 de oameni ai polițiști au fost trimiși doar pe insula Mykonos, față de 56 – numărul celor trimiși anul trecut, în aceeași perioadă. În plus, joi, alți 30 de polițiști, susținuți de agenți sub acoperire, au fost trimiși la Ios, insula populară printre turiștii mai tineri, atrași de numeroasele cluburi de aici.

Adjunctul ministrului grec al protecției civile, Nikos Hardalias, a declarat că Mykonos și Ios se află la „un pas” de restricții suplimentare, care ar putea merge până la închidere și aceeași soartă ar putea să o aibă și insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos.

Și celelalte insule ar putea avea aceeași soartă

Insulele grecești din sud au fost marcate roșu închis pe harta Covid a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, ceea ce înseamnă că toate călătoriile, cu excepția celor esențiale, către și dinspre regiune sunt descurajate. Grupul de 13 insule include Mykonos, Santorini și Rodos.

Autoritățile au constatat faptul că rata de infectare a crescut în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Turismul din Grecia a înregistrat o creștere semnificativă, față de anul trecut. Sosirile au crescut cu 130% față de anul trecut, când Grecia – națiune care depinde foarte mult de turism – a înregistrat o scădere de 75% a vizitatorilor. În 2019, Grecia a atras un record de 33,1 milioane de turiști. Veniturile din turism înregistrate luna trecută au crescut cu ”mai mult de 400% față de iunie 2020”, a spus Theoharis, care a anunțat că ”am recuperat din terenul pierdut”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...