Veste neplăcută pentru pensionari. Ludovic Orban a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din România

Diana Dumitrache 24.07.2020, 10:41
Veste neplăcută pentru pensionari. Ludovic Orban a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din România

Pensionarii din România primesc o veste nu tocmai bună din partea Guvernului. Deşi aceştia aşteaptă de ceva vreme majorarea veniturilor, se pare că lucrurile nu se vor schimba în bine în viitorul apropriat. Ludovic Orban a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din România.

Ludovic Orban a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din România

Ludovic Orban a participat, joi, la o conferinţă de presă, la Constanţa. Aici, a fost întrebat despre creşterea pensiilor şi alocaţiilor copiilor. Răspunsul, însă, nu este unul bun pentru pensionari şi părinţi.

„Cert este că ne dorim şi creşterea alocaţiilor şi creşterea pensiilor, dar această creştere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creştere trebuie să poată să fie plătită şi să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat, cât şi ale bugetului de pensii”, a spus Orban.

Veste neplăcută pentru pensionari. Ludovic Orban a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din România Sursa foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu
Veste neplăcută pentru pensionari. Ludovic Orban a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din România Sursa foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Premierul a dat avertizări că oricine ar putea creşte pensiile şi alocaţiile „pe hârtie”. Asta, însă, ar duce România în incapacitate de plată sau în situaţia ca aceste sume majorate să nu mai poată fi plătite.

Alocaţiile ar fi trebuit mărite de la 1 august, iar pensile de la 1 septembrie.

Pensiile trebuie recalculate

Înainte de a fi mărite, pensiile ar trebui recalculate pentru cei mai mulţi dintre români. Violeta Alexandru a vorbit despre modul în care ar trebui calculate acestea.

„Din punctul meu de vedere, toate pensiile ar trebui calculate pe criteriul contributivității. Nu este punctul meu personal. Este punctul de vedere al Partidului Național Liberal, din care fac parte. Niciun om nu este pe o altă categorie, pe o altă treaptă de importanță față de un altul. Eu am spus-o public! Cei care spun că au un regim de restricție, în sensul în care nu pot practica alte activități pe perioada profesională, trebuie să recunoască că atunci când și-au dorit să ajungă magistrați, funcționari parlamentari, toți acești oameni, în momentul în care au optat pentru această meserie, erau conștienți că se supun unei restricții”, spunea în urmă cu câteva săptămâni Ministrul Muncii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...