Ministrul Muncii, anunț plin de speranță pentru părinți și copii: „Vor crește alocațiile”. Cu cât se va produce, însă, majorarea

Raluca Juncu 22.07.2020, 10:25
Ministrul Muncii, anunț plin de speranță pentru părinți și copii: „Vor crește alocațiile”. Cu cât se va produce, însă, majorarea

Dublarea alocațiilor copiilor stabilită de Guvernul PNL pentru septembrie 2020 a fost pusă sub semnul mai multor incertitudini. Pe fondul mai multor presiuni create la bugetul de stat, în contextul crizei sanitare generate de COVID-19, guvernanții discută acum despre un procent de creștere sustenabilă pentru buget, privind majorarea alocațiilor.

Violeta Alexandru, despre situația alocațiilor pentru copii

În februarie 2020, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care anunța că intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii să fie amânată de la 1 februarie, la 1 august. Curtea Constituțională a decis să respingă miercuri legea care prevedea amânarea dublării alocațiilor până la 1 august, care era stabilită prin OUG 2/2020, de Executiv. În acest context, Ludovic Orban a declarat că va găsi o soluție la această problemă.

Intenția guvernanților în acest moment este să majoreze alocațiile și nu să le dubleze, așa cum era programat, din lipsă de fonduri. La rândul său, ministrul Muncii a susținut această idee, potrivit Digi24.

Suntem conştienţi de decizia Curţii Constituţionale şi vom găsi o soluţie. PNL a crescut alocaţiile. Nu e vorba că nu înţelegem sau că nu suntem conştienţi că există această nevoie. Dar să dublezi…

(…) A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget, a declarat Violeta Alexandru, marţi seara, la B1TV.

Ministrul Muncii a mai spus că un răspuns cert în privinț alocațiilor va veni după ce Ministerul Finanțelor Publice va încheia bilanţul cheltuielilor şi situaţia încasărilor, după această primă perioadă a crizei de COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe