Veste neașteptată pentru 5 milioane de pensionari. Anunțul făcut de Ministrul Muncii nu lasă loc de interpretare

Badea Violeta 14.04.2022, 23:51
Veste neașteptată pentru 5 milioane de pensionari. Anunțul făcut de Ministrul Muncii nu lasă loc de interpretare

Anunț important pentru pensionarii din România. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat joi, 14 aprilie, că noua lege a pensiilor şi a asigurărilor sociale va fi adoptată până la sfârșitul acestui an, aşa cum a fost făcută asumarea în cadrul PNRR sau, cel târziu, în primul semestru din 2023. Oficialul a explicat, de asemenea, că numai pentru consultanță fosta guvernare a alocat suma de 4 milioane de euro, dar aceasta a fost revizuită la 1,5 milioane de euro.

Marius Budăi, anunț despre noua lege a pensiilor și a asigurărilor sociale

Prezent la Timișoara, ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important pentru pensionari. Acesta a explicat că noua lege a pensiilor și a asigurarilor sociale nu este neapărat o lege a PSD, ea fiind creată împreună cu specialiștii din Casele Județene de Pensii.

„În momentul când am intrat la guvernare, am avut câteva linii roşii sub care nu am vrut să trecem, una dintre ele a fost acel pachet social implementat în ianuarie şi a doua a fost legea salarizării şi cea a pensiilor. Am scris foarte clar în programul de guvernare că nu renunţăm la Legea 127.

Mi se solicită de tot mai mulţi directori de Case de pensii din ţară să nu renunţ la această lege, pentru că am explicat foarte clar şi eu şi colega mea, Olguţa Vasilescu, că nu este neapărat o lege a PSD.

Este o lege făcută de noi, gândită în prima fază de noi, iar eu provin dintr-o Casă de pensii, am fost director la Casa de pensii Botoşani, e făcută cu fiecare specialist din fiecare Casă de pensii judeţeană”, a declarat Marius Budăi.

Marius Budai
Marius Budai

Ministrul Muncii susține că fosta guvernare USR a alocat 4 milioane de euro pentru consultanță

Marius Budăi a spus că fosta guvernare USR a decis să aloce 4 milioane de euro pentru consultanță. Ulterior, ministrul Muncii a explicat Băncii Mondiale și a negociat la nivel de minister, contractul de asistenţă pe total şi tot ce înseamnă reforma pensiilor, astfel că s-a ajuns la suma de 1,5 milioane de euro.

„A fost prinsă în PNRR, pe o consutanţă foarte mare, nu înţeleg de ce trebuie să plătim 4 milioane de euro. Am explicat Băncii Mondiale şi am negociat la nivel de minister, contractul de asistenţă pe total şi tot ce înseamnă reforma pensiilor, este de doar 1,5 milioane, 2,5 milioane rămân la dispoziţia statului român.

Plecăm, şi am stabilit cu Banca Mondială, că plecăm de la această lege. Dacă pe măsură ce într-un parteneriat cu Banca Mondială şi Comisia Europeană, găsim lucruri de îmbunătăţit, pe mine m-ar bucura, dar baza va fi aceasta”, a afirmat Marius Budăi.

În final, ministrul Muncii a precizat că noua lege ar putea să intre în vigoare la sfârșitul anului acesta sau cel mai târziu în prima parte a lui 2023.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...