Veste neașteptată în tenis! Serena Williams s-a retras. Cum și-a motivat decizia

Marian Cărăvan 30.09.2020, 16:03
Veste neașteptată în tenis! Serena Williams s-a retras. Cum și-a motivat decizia

Uneori ai nevoie de tărie de caracter pentru a lua o decizie radicală. Legenda tenisului mondial, americanca Serena Williams, a fost pusă într-o astfel de situație. Chiar în ziua în care Simona Halep se duelează cu Irina Begu pentru un loc în turul 3 la Roland Garros.

Serena Williams s-a retras în ziua în care joacă Simona Halep. Cum a motivat decizia

O veste neașteptată a venit azi dinspre capitala Franței, acolo unde este în plină desfășurare turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Pentru Serena Williams, deținătoare a 23 de titluri de Grand Slam, a fost dificil să ia o decizie radicală, dar în cele din urmă a făcut-o. Legenda tenisului feminin mondial s-a retras de la turneul la care Simona Halep e principala favorită. S-a întâmplat în ziua în care campioana noastră o întâlnește pe Irina Begu, într-un meci din turul 2 al Openului Franței. Serena Williams avea și ea meci, contra bulgăroaicei Tvetana Pironkova, în aceeași fază a competiției.

„Nu sunt complet refăcută, dar niciun sportiv nu e sută la sută în fiecare zi”, a spus Serena Williams, după victoria din primul tur.

Legenda tenisului mondial a detaliat ulterior.

„Ador să evoluez pe zgura de la Paris, am încercat să joc, dar tendonul lui Ahile nu mă lasă. Nu am avut destul timp pentru a se vindeca. Nici măcar nu pot să merg corect, așa că nu aș fi putut juca prea mult”, a motivat Serena Williams decizia radicală de a se retrage de la Roland Garros.

serena williams retragere roland garros
Veste neașteptată în tenis! Serena Williams s-a retras. Cum și-a motivat decizia Credit: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Simona Halep a „spulberat-o” pe Serena Williams, în finala de la Wimbledon. La Roland Garros 2020 se puteau întâlni în semifinale

Fanii tenisului își aduc aminte cu siguranță de triumful Simonei Halep în finala de la Wimbledon, când a „spulberat-o” practic pe Serena Williams. Pe 13 iulie 2019, Simona Halep câștiga al doilea turneu de Grand Slam din carieră, după ce trecea într-o manieră entuziasmantă de Serena Williams, cu un dublu 6-2. A fost o zi istorică pentru Simona Halep și pentru tenisul românesc.

Până la finala de la Wimbledon, Simona Halep avea o singură victorie contra celei mai titrate jucătoare din lume, aflate încă în activitate. Și se întâlniseră de zece ori până la finala de pe iarba londoneză.

Atunci, în 2019, Simona Halep a fost de departe cea mai bună jucătoare de la Wimbledon. Cu doar un set pierdut în cele şapte meciuri disputate la Londra (în fața comptrioatei Mihaela Buzărnescu), a fost la un minut distanţă de cea mai rapidă victorie într-o finală a turneului din ultimii 36 de ani. A fost a doua cea mai scurtă luptă pentru trofeu din istoria turneului feminin de la Wimbledon, din ultimii 36 de ani.

Anul acesta, Simona Halep și Serena Williams se puteau întâlni în semifinale la Roland Garros.

În 2020, Simona Halep a câștigat trei turnee consecutive, la Dubai, Praga și Roma. Urmează o nouă prezență la Roland Garros.

 

Urmăriți Impact.ro și pe