Cum poate salva Simona Halep meciul cu Serena Williams. Pericolul pe care trebuie să îl evite românca

Stefan Daniel 12.07.2019, 12:34
Cum poate salva Simona Halep meciul cu Serena Williams. Pericolul pe care trebuie să îl evite românca

Simona Halep are o misiune grea în finala de la Wimbledon. Știm cu toții că Serena Williams este o adversară de temut. Așa a fost mereu și încă se menține la înălțime chiar și după naștere. S-a recuperat remarcabil, mai dă uneori semne de oboseală și mai face câteva rateuri, dar în turneul de la Londra de anul acesta s-a descurcat admirabil. De aceea a și ajuns în finală. Totuși, există speranțe și pentru românca noastră.

Cât de periculoasă este Serena Williams pentru Simona Halep

Cum poate salva Simona Halep meciul cu Serena Williams. Pericolul pe care trebuie să îl evite românca
Serena Williams este pentru a 11-a oară în finala de la Wimbledon

Serena nu este invincibilă, dar sunt puține jucătoare în lume care au reușit să o înfrângă. Simona Halep se numără printre ele, însă a reușit cu mare greutate. Brad Gilbert, fost tenismen, acum expert în acest domeniu, antrenor și bun prieten cu Darren Cahill, crede că jucătoarea noastră nu prea are șanse să o înfrângă pe americancă.

„Cred că pentru Serena, nu e important neapărat titlul cu numărul 24 în turneele de Grand Slam, ci mai degrabă numărul 4! Doar trei femei au câştigat un trofeu important după ce au născut Evonne Goolagong, Margaret Court şi Kim Clijsters. Dar să nu uităm că Serena nu mai este invincibilă, a pierdut 4 din ultimele 6 finale majore”, crede Gilbert, potrivit DigiSport.

Mai este vorba și de experiența jucătoarelor în turneul Wimbledon. Simona Halep este pentru prima dată în cariera sa de tenismenă în finala acestui turneu. Serena este pentru a 11-a oară în finală. Pentru ea, o să fie mai degrabă o senzație de deja vu.

Cum poate salva Simona Halep meciul cu Serena Williams

Cum poate salva Simona Halep meciul cu Serena Williams. Pericolul pe care trebuie să îl evite românca
Simona Halep are o șansă de câștig dacă o va obosi pe Serena

Tot Brad Gilbert vine și cu o soluție care ar putea să-i aducă Simonei victoria. În practică, va fi, însă, mai greu decât în teorie:

„A fost poate cel mai bun meci al Simonei din ultima vreme, dar dacă Serena va evolua la acelaşi nivel, nimeni nu o poate opri! Sunt însă strategii care pot da roade. Ca să învingă, Simona trebuie să aibă un procentaj mare la primul serviciu – pe al doilea, Serena o îngroapă! De asemenea, Simona trebuie să returneze bine pe serviciul Serenei. Am văzut ce fac adversarele ei, inclusiv Strycova – stau pe linia de fund. Recomand Simonei să se uite la finala de anul trecut şi să vadă poziţia pe care a adoptat-o Angelique Kerber!”

Brad Gilbert a avut o carieră strălucită în tenis. A cucerit 20 de titluri în circuit şi a ajuns pe locul 4 în lume. Azi, este comentator sportiv la postul american de televiziune ESPN. Ca antrenor, i-a ajutat pe Andre Agassi, Andy Roddick, Andy Murray, Kei Nishikori sau Sam Querrey.

Meciul dintre Simona Halep și Serena Wimbledon se va juca sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00, ora României.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe