Veste mare pentru bucureșteni. Bucurie imensă, e știrea zilei de azi, 16 august

Stan Filon 16.08.2022, 13:17
Veste mare pentru bucureșteni. Bucurie imensă, e știrea zilei de azi, 16 august

Vin vești bune pentru bucureștenii care folosesc metroul. Compania Metrorex a anunțat că va introduce șase noi trenuri, astfel încât timpii de așteptare a călătorilor să scadă. Bucureștenii au sesizat pe propria piele problemele cu care se confruntă Metrorex în ultima perioadă, după ce au fost nevoiți să aștepte mai mult timp venirea unui tren. Ei bine, acum situația pare că se va îmbunătăți cu câteva minute.

Veste mare pentru bucureșteni

Așadar, timpii de așteptare în stațiile Metrorex va scădea, după ce compania a anunțat că va introduce șase trenuri în circulație. Astfel, oamenii vor aștepta 9-10 minute până ce un tren va sosi în stație, față de 10-14 minute cât sunt nevoiți să aștepte în prezent.

„Metrorex continuă demersurile pentru deblocarea situaţiei create în circulaţia trenurilor de metrou, determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom Transport S.A., cu care Metrorex are un contract în vigoare. Astfel, în urma discuţiilor purtate cu Alstom şi a plăţii unor facturi pentru prestaţii de mentenanţă aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulaţie a 6 trenuri suplimentare, începând cu data de astăzi, 16.08.2022”, anunţă Metrorex.

Veste mare pentru bucuresteni. Bucurie imensa, e stirea zilei de azi, 16 august
Veste mare pentru bucuresteni. Bucurie imensa, e stirea zilei de azi, 16 august

„Continuăm demersurile pentru remedierea situaţiei”

În urma reintroducerii celor șase trenuri, intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 – 10 minute, pe toată reţeaua de metrou fiind introdus un număr total de 40 trenuri.

„Reiterăm că utilizatorii metroului sunt în permanenţă informaţi cu privire la modificările din programul de circulaţie a trenurilor atât în staţii, cât şi prin intermediul website-ul: www.metrorex.ro. Continuăm demersurile pentru remedierea situaţiei într-un termen cât mai scurt şi prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat!”, precizează Metrorex.

După cum au constatat călătorii în ultimele săptămâni, circulaţia la metrou s-a desfăşurat cu mult mai puţine trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat. Creşterea timpilor de aşteptare în staţii a fost determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare. Compania italiană a refuzat să mai facă mentenanța trenurilor, din cauza faptului că nu și-a mai primit banii din contract de peste un an de zile! Suma datorată se ridică la nu mai puțin de 33 de milioane de euro. Compania Metrorex susține că a făcut unele plăți, iar pentru stingerea datoriei așteaptă rectificarea bugetară din luna august.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...