Veste importantă pentru toți românii. Ce s-a întâmplat cu prețul energiei

Rădulescu Valentin 20.07.2020, 18:33
Veste importantă pentru toți românii. Ce s-a întâmplat cu prețul energiei

Hidroelectrica este cel mai mare și cel mai ieftin producător de energie din țară la momentul de față. Așadar, recent au anunțat că au scăzut prețul pentru consumatorii casnici, dar nu înainte să fie acuzată de ministrul de resort.

Ce se întâmplă cu prețul la energie?

Hidroelectrica a redus recent prețul din oferta pentru consumatorii casnici de la 255 de lei pe MWh, la 239 de lei pe MWh, se arată pe site-ul companiei. Decizia a venit însă după ce ministrul de resort, Virgil Popescu, arată faptul că ar putea furniza populației energie mult mai ieftină, astfel încât să reducă tarifele în toată piața. Totodată, el a arătat că există pe site și o ofertă pentru consumatorii casnici, dar cu care reprezentanții acesteia nu au făcut nimic ca să o promoveze.

„Hidroelectrica şi-a pierdut licenţa de furnizor de ultimă instanţă (FUI). Nu poţi să fii FUI dacă nu ai 3.000 de clienţi şi ANRE le-a retras această licenţă în urmă cu câteva luni. Ce companie eşti tu, fără 3.000 de clienţi naţionali?”, a spus Virgil Popescu, potrivit agerpres.ro.

Veste importantă pentru toți românii. Ce s-a întâmplat cu prețul energiei
Veste importantă pentru toți românii. Ce s-a întâmplat cu prețul energiei

Virgil Popescu, ”este o bătaie de joc”

Ministrul de resort a declarat și faptul că pentru Hidroelectrica, livrarea de energie către clienții casnici ar putea fi un business foarte bun, iar totodată, acest lucru ar putea duce la ieftinirea întregii piețe. Potrivit acestuia, compania are doar trei oameni la vânzări și au nevoie de un soft. De astfel, Virgil Popescu a spus și faptul că tariful de vânzare către utilizatorii casnici este aproape dublu.

„De exemplu, ei vând energia către furnizorii clienţilor casnici în prezent cu 140 de lei pe MWh, tarif impus de ANRE. Dar tariful de vânzare către casnic este 255 de lei, deci aproape dublu. Şi pot vinde liniştit cu 200 de lei/MWh, câştigă mai mult decât 140 de lei. Ar trebui să facă o campanie agresivă cu 200 de lei/MWh pe piaţă, câştigă şi ei mai mult decât dacă ar vinde cu 140 de lei unor intermediari şi fac şi presiune pe preţ în jos la toţi ceilalţi. Nu-i bănuiesc că nu-i duce mintea. Sunt comozi sau sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus. Dar aşa nu merge”, a mai declarat Virgil Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe