Se știe data la care se deschid restaurantele. Ce au discutat Orban și patronii din domeniu

Raluca Juncu 02.07.2020, 20:09
Se știe data la care se deschid restaurantele. Ce au discutat Orban și patronii din domeniu

Premierul Ludovic Orban a avut joi o întrevedere cu reprezentanții din HoReCa, la care au participat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu și cel al Internelor, Marcel Vela. În cadrul acestei întâlnirii s-a discutat despre condițiile de redeschidere a restaurantelor și localurilor și s-a stabilit data la care se va întâmpla acest lucru.

Data redeschiderii restaurantelor, localurilor și cafenelelor

Restaurantele, barurile și cafenele nu s-au redeschis decât în exterior, pe terase sau grădini, în contextul pandemiei de COVID-19. Inițial, redeschiderea era planificată începând cu data de 1 iulie, însă contextul epidemiologic nefast, generat de creșterea numărului de cazuri de infecții cu coronavirus a amânat această redeschidere.

Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor, cafenelelor și barurilor. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor, cafenelelor și barurilor. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„O vom hotărî (n.red. data redeschiderii restaurantelor și cafenelelor ) când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli”, a spus Ludovic Orban, miercuri seară, într-o emisiune la TVR.

În urma discuției de azi pe care Executivul a avut-o cu reprezentanții din HoReCa, data stabilită pentru redeschidere este 6 iulie 2020, scrie Libertatea.

„Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive”, a mai adăugat Șeful Executivului.

Premierul a mai transmis că în contextul nerespectării regulilor de igienă și de distanțare socială operatorii economici vor fi sancționați contravențional. Totodată, după cum a anunțat și Ministrul Marcel Vela, localurile și terasele de la malul mării vor fi atent monitorizate în această perioadă.

Urmăriți Impact.ro și pe